evo kako se razboljeva

AKO JE SVAKI PONEDELJAK ZA VAS ČISTA AGONIJA: Evo u čemu je pravi problem

Ukoliko vam je muka kad ujutru pomislite da morate da idete na posao i zbog toga osećate anksioznost, ili ste na ivici suza dok počinjete radni dan, to je siguran pokazatelj da vam na radnom mestu nije dobro.

Porodica
Autor:
AKO JE SVAKI PONEDELJAK ZA VAS ČISTA AGONIJA: Evo u čemu je pravi problem
Foto: Shutterstock

S negativnim mislima ne možete ni da radite kako treba, pa upadate u začarani krug iz kog se izlaz teško nalazi. Evo još nekih znakova posle kojih treba da stavite prst na čelo i razmislite da li posao loše utiče na vaš život i da li vam narušava zdravlje.

Teškom mukom odlazite na posao

Često se budite s mislima kako bi tog dana najradije eskivirali odlazak u firmu. Smišljate da li da kažete da ste bolesni, ili da vam je iskrslo nešto porodično... Kad ovako počne dan, znači da nemate nikakvu motivaciju za rad i već ste u problemu.

Niste dovoljno plaćeni

Mogu da vas hvale i tapšu po ramenu koliko god hoće, ali upamtite - visina vaše plate govori koliko vas poslodavci poštuju. Ne dozvolite da budete potcenjeni i jasno stavite do znanja koliko vredite. U suprotnom, idite tamo gde vas više cene.

Plače vam se zbog posla

Ne samo što ga donosite kući, već posao jako utiče na vaše (ne)raspoloženje. Gde god da ste, stalno ste napeti jer znate da vas sutra čekaju iste neprijatnosti kao i danas, juče... To je takođe znak da je vreme za promene.

Posao
foto: Shutterstock

Samo gledate kako da preživite dan

Sve što radite, koliko god to radili levom rukom, postaje vam teško, a nemate volje ni želje da savladate nove veštine i naučite nešto novo. Ako vam zaista sve predstavlja teškoću, onda ste na pogrešnom radnom mestu ili ste izabrali pogrešno zanimanje. Reagujte dok nije kasno.

Posao vam ne izlazi iz glave

Umesto da se nakon radnog vremena maksimalno posvetite porodici ili društvenom životu, vaše su misli stalno okrenute minulom danu u kancelariji. Vrtite po glavi događaje, kritike, tračeve i eventualne uvrede koje ste doživeli vi ili neki vaš kolega. To vam uništava svaki trenutak privatnog života i vodi u ozbiljno lagano obolevanje. Ovo je siguran znak da ne radite u zdravom okruženju.

Ne volite nedelju

Ko god ne voli nedelju, znači da se boji ponedeljka. Umesto da se prepustite odmoru, hobijima i zabavi, poslednjeg dana vikenda ste ceo dan napeti jer sutra već morate na posao. Kad ovo stanje traje predugo, verujte da na poslu nije sve kako treba.

Posao
foto: Shutterstock

Šef se okomio na vas

Desi li se da vas šef neprekidno kritikuje i nalazi mane, nije zadovoljan vašim radom, ili vam ćutanjem pokazuje netrpeljivost iako posao radite pošteno i dajete svoj maksimum, to znači da ste u toksičnom okruženju. Ne morate baš svima da se sviđate, ne sviđaju se, sigurno, ni svi oni vama, ali ako je odnos stalno na ivici sukoba, zapitajte se šta radite u takvoj firmi.

Nema napredovanja

Dajete sve od sebe, radite za dvoje, ali napredovanja nema. Ne pomišljaju da vas nagrade za dobro urađen posao, a još manje da vam povise platu jer godinama unazad povišice nije bilo. Jednostavno, tapkate u mestu. Ne sedite u mestu, potražite bolje uslove negde drugde.

Posao
foto: Shutterstock

Stidite se svog posla

Ili ste nisko u hijerarhiji ili radite za firmu koja nema dobar ugled - sasvim je svejedno. Kad nekad u društvu izbegavate da kažete gde radite, znači da vas je stid onog što radite i da biste najradije pobegli iz društva. I pobegnite, ali iz tog posla.

Ne učite ništa novo

Posao vam ne nudi nikakva nova saznanja ni veštine, upali ste u kolotečinu, radite kao robot svaki dan isto i samo otaljavate ono što već odavno znate. Pa zbog čega ste još tu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs