KRISTINA JE 2 DANA POSLE POROĐAJA OSETILA ČUDNE SIMPTOME: Odmah su joj amputirali ruke i noge, a evo šta je uzrok

Kristina je ostala invalid posle porođaja i to dva dana nakon izlaska iz bolnice, pukom srećom je preživela.

Porodica
22:09h Autor:
KRISTINA JE 2 DANA POSLE POROĐAJA OSETILA ČUDNE SIMPTOME: Odmah su joj amputirali ruke i noge, a evo šta je uzrok
Kristina je ostala invalid posle porođaja, Foto: Printscreen Instagram/ kayelizabethpacheco

Iskustva porodilja su raznolika i svako je posebno na svoj način. Međutim, dosta je žena koje su imale negativno iskustvo, te svoj porođaj pamte po tome. Takođe, ne treba zaboraviti da postoje i rizični porođaji koji sa sobom nose velike posledice.

Porođaj je ostavio velike posledice na Kristinu Pačeko iz Teksasa koja je od samog početka imala komplikacije u toku trudnoće, te su joj doktori odmah rekli da će morati da se porodi na carski rez. Ali nije mogla ni da sluti da oporavak posle carskog reza neće proteći onako kako je zamišljala.

Kristina je na svet donela prelepu devojčicu po imenu Amelija, i kako sama kaže, njenoj sreći nije bilo kraja. Srce joj je bilo ispunjeno pri pomisli da će sa ćerkom spokojno otići kući i pridružiti se mužu i sinu. Nažalost, život je za nju imao druge planove.

Komplikacije i septički šok

Samo dva dana nakon što je otpuštena iz bolnice, Kristina je počela da se oseća loše, toliko da čak ni lekovi nisu pomagali. Imala je groznicu, mučnine i kratak dah, te je odlučila da ode kod doktora kako bi proverila da li je sve u redu, piše Najžena.

Kada je otišla kod doktora, prebaćena je u hitnu pomoć, a onda i helikopterom u drugu bolnicu jer se njeno stanje naglo pogoršalo.

Utvrđeno je da je patila od septičkog šoka, stanja opasnog po život u kom telo agresivno reaguje na infekciju.

Kako je septički šok hvatao maha, to je počelo opasno da utiče na njeno srce, pluća i bubrege. Tada su doktori rekli njenoj porodici da Kristina ima samo 20 posto šanse da preživi.

- Čula sam svog muža kako govori: "Molim te, vratim nam se, potrebna si svojoj deci. I meni si potrebna" - priseća se ona.

Provela je dve nedelje na intezivnoj nezi, a doktori su, nažalost morali da joj amputiraju sve udove.

- Doktori su uradili sve kako bi izbegli amputaciju, ali je na kraju bila neibežna. Bilo je jako teško, ali sam snagu u motivaciju pronašla u svojoj deci - priča ona.

Kristina je imala još nekoliko operacija, ali je nastavila sa svojim životom.

Nije lako i neće biti, ali biće puno bolje kada se svi držimo zajedno - zaključila je, a prenosi "Brightside".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs