PROSIDBE U KRALJEVSKIM PORODICAMA

EVO KAKO IZGLEDA KADA PRINC ZAPROSI VOLJENU: Svaka devojka mašta o ovom trenutku! (FOTO)

Svi mi volimo romantične priče, a ove priče su prelepe samo zato što su istinite

Porodica
Autor:
EVO KAKO IZGLEDA KADA PRINC ZAPROSI VOLJENU: Svaka devojka mašta o ovom trenutku! (FOTO)
Foto: AP / Chris Jackson

Bilo da su jednostavne ili ekstravagantne, sve ponude za brak su posebne, jer označavaju početak doživotne posvećenosti. Taj jedan kratak veoma romantičan trenutak ima moć da stvori uspomene, beskonačne ljubavi i sjajno partnerstvo.

Kraljica Elizabeta i princ Filip videli su se prvi put 1934. godine na venčanju rođake princa Filipa i princeze Marine od Grčke i Danske. Pet godina kasnije ponovo su naleteli jedno na drugo, a priča se da je to bila ljubav na prvi pogled.

Zaljubili su se jedno u drugo i želeli su da se venčaju. Nekoliko godina su slali pisma jedno drugom. Filip je zaprosio Elizabetu dijamantskim prstenom. Dijamanti su uzeti sa tijare koja je pripadala njegovoj majci, princezi Alisi od Batenberga.

Kraljica Elizabeta i princ Filip
foto: Profimedia

Lepa ljubav sa koledža, a sada su u braku već 11 godina i roditelji su troje prelepe dece. Njih dvoje su bili par od 2003. pre nego što je princ Vilijam kleknuo na jedno koleno da zamoli Kejt da mu bude žena.

Prosidba se dogodio u Keniji. Odabrao je tu zemlju jer zauzima posebno mesto u njegovom srcu, jer je to mesto gde je njega i brata, otac odveo, ubrzo nakon što im je majka umrla, kako je i sam rekao.

Tokom njihovog boravka u privatnoj kolibi, princ Vilijam je koristio safirni prsten princeze Dajane, kada je tražio ruku od Midlton s željom da mu bude nevesta.

Princ Vilijam i Kejt Midlton
foto: Profimedia

Svet je bio oduševljen momentom kada su princ Hari i Megan u bašti Kensingtonske palate podelili srećne vesti. Par je otkrio kako su se verili.

Princ Hari je ispričao da je zaprosio Megan tokom prijatne noći u Kensingtonskoj palati. Pekli su piletinu pre nego što je princ Hari prekinuo Megan i kleknuo da je zamoli da se uda za njega. "Bilo je to neverovatno iznenađenje, bilo je tako slatko, prirodno i veoma romantično", rekla je ona.

Princ Hari i Megan Markl
foto: Profimedia

Majk i Zara Tindal prvi put su se sreli u Australiji 2003. Vest o njihovoj veridbi stigla je ubrzo nakon veridbe princa Vilijama i Kejt Midlton, ali nije dobila toliko pohvala i pažnje.

Njih dvoje su bili kod kuće u Regenci, a Majk je želeo da iznenadi svoju tadašnju devojku: "Ušao sam tamo i kleknuo na jedno koleno sa prstenom. Bila je na sofi, tako da je bilo lakše. Rekao sam: "Hoćeš li se udati za mene?" Gospođa Tindal je tada bila potpuno šokirana, pa je počela da se smeje, ali je na kraju rekla da.

Princ Čarls je skrenuo pažnju kada je 1981. najavio veridbu sa prelepom princezom Dajanom. Njih dvoje su se upoznali u periodu kada je princ Čarls izlazio sa Dajaninom sestrom, koja je ohrabrila njihovu vezu.

Dajanu je dočekala porodica princa Čarlsa, koja mu je pružila podršku da zaprosi princezu Dajanu. Na kraju je to uradio jednog dana kada je bila pozvana u zamak Vindzor. Princ ju je odveo u dečiju sobu i postavio pitanje. Buduća princeza je prasnula u smeh, jer nije očekivala veridbu.

princeza Dajana i princ ČARLS
foto: Profimedia

Ovaj par se zabavljao 7 godina, pre nego što je Džek kleknuo na jedno koleno da bi je zamolio da mu bude žena. Džek je tačno znao kada da postavi pitanje. Bili su zajedno u Nikaragvi i uživali u lepom zalasku sunca kada je princeza Judžin bila šokirana i počela da plače.

"Jezero je bilo tako lepo", rekla je Judžin.

"Svetlo je bilo posebno, tako nešto nisam nikada videla. Zapravo sam rekla: "Ovo je neverovatan trenutak", a onda je on postavio pitanje. Zaprosio je bez prstena jer je želeo da princeza prvo pristane.

Princeza Eugenija
foto: Profimedia

Princ Karl Filip od Švedske je bio tajanstven kada je u pitanju njegova veridba, ali veruje se da je bilo magično. Par je počeo da se zabavlja 2010. godine, pre nego što su se princ i njegova voljena Sofija verili 4 godina kasnije.

Princ je bio taj koji je dizajnirao Sofijin prekrasan prsten od dijamanata, sa dosta svetlucavog kamenja. Iznenadio ju je ujutru nakon što se probudila, postavio je pitanje i njen se život od tog trenutka zauvek promenio.

Švedski princ Karl Filip i princeza Sofija
foto: Profimedia

Danski princ je pripremio sve da zamoli Mariju da se uda za njega. On je organizovao sve da se prosidba desi u Rimu sa prelepim prstenom.

"Savršeno je funkcionisalo. Ne samo zato što sam želeo da se spustim na koleno, to je pravi način da to uradim. A onda sam samo rekao: Ne možeš reći ne, ne smeš reći ne, moraćeš da kažeš da. A onda je rekla da. Bili smo presrećni i samo nas dvoje", rekao je princ.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs