Pravi savet

TREBA VAM NOVA PEGLA? Otkrijte parnu stanicu za savršeno peglanje bez napora

Ovo je sve što vam treba za peglanje bez imalo napora

Porodica
Autor:
TREBA VAM NOVA PEGLA? Otkrijte parnu stanicu za savršeno peglanje bez napora
Foto: Promo

Moja kuma je jedna moderna žena po mnogim parametrima, ali peglanje nije jedna od njih. Naime, nedavno sam bila kod nje u kući, pravila sam joj društvo dok je ona izvršavala svakodnevne obaveze. Kad smo došle do peglanja, ja sam se iznenadila.

Ova mlada i moderna žena, donela je iz ostave prastaru peglu koja nije imala čak ni mogućnost peglanja na paru, kako bi sa njom ispeglala gomilu veša. Ličila je skoro na one prve pegle koje su se pojavile na tržištu - znate one koje su imale samo jedan točkić za podešavanje temperature i to je to?!

Kuma je videla moj iznenađen izraz lica i objasnila mi da je tu peglu dobila od mame, a ona od bake, te da sasvim odgovara njenim zahtevima i da nema nameru da je menja.

Gledala sam kako vrti ono dugme za temperaturu čas levo čas desno, kako vrela pegla ne bi progorela tkaninu. Nisam mogla da izdržim pa sam onako pod euforijom na internetu potražila Philips parnu stanicu.

Htela sam da mojoj kumi pokažem šta propušta! Peglanje ne treba da bude naporno! Peglanje treba da bude čisto opuštanje!

Philips parna stanica
foto: Promo

P rvo sam joj pokazala sliku: Philips parna stanica je čudo tehnike i to se vidi odmah na prvi pogled. Osim što je lagana "kao perce" u odnosu na stare pegle ("teška" je samo 850 grama bez stanice), ona poseduje i odvojivu posudu za vodu od 1.8l koja se puni običnom vodom sa česme.

Parna stanica poseduje i sistem Easy De-Calc Plus koji neprekidno prikuplja kamenac. Pegla vam sama javi kada je vreme da ispraznite posudu za kamenac. Jednostavno uklonite čep i pustite da voda i čestice kamenca isteknu.

Sa Philips parnom stanicom možete da peglate sve od svile do teksasa, jer je podešena na temperaturu koja je optimalna za sve vrste tkanina. Garantovano neće doći do progorevanja odeće ako peglate Philips parnom stanicom. Oni koji u kući imaju običnu peglu, znaju da ona čak i ne može ispeglati neku osetljivu tkaninu, jer se samo "zalepi" za istu.

Većini žena, jedan od najvećih strahova je, da li su ostavile uključenu peglu. Sa Philips parnom stanicom nikad nećete osetiti taj strah jer se ona sama isključuje nakon 10 minuta mirovanja pegle. Možete je čak i zaključati, kako biste je bezbedno preneli ili odložili na neko posebno mesto.

Philips parna stanica
foto: Promo

Philips parna stanica poseduje pametni senzor koji tačno zna kada se i kako pegla pomera i osigurava generisanje snažnog mlaza pare kada je najpotrebnije. Dakle, senzor prepoznaje kada se pegla kreće i tada ispušta paru. Onog trenutka kada pegla stane (kada stanete sa peglanjem) – staje i ispuštanje pare.

Za razliku od tradicionalne pegle, sa parnom stanicom možete da peglate i do 40% brže, jer se ona automatski prilagođava vašoj brzini peglanja.

U sred peglanja, moja kuma je morala da očisti peglu jer je ista "nakupila" tkaninu koja se zalepila za nju. Peglanje nije bilo moguće. Iskoristila sam momenat da joj pokažem Philips grejnu ploču koja vrhunski klizi i maksimalno je otporna na grebanje. Baza od nerđajućeg čelika duplo je tvrđa od uobičajene baze od aluminijuma.

Philips parna stanica
foto: Promo

A li kad sam kumi rekla da sa parnom stanicom garderobu može da pegla i vertikalno, tj. okačenu na ofinger, ona je ostala bez reči!

„Hoćeš da mi kažeš da suprugovu košulju mogu da „poravnam“ dok je na ofingeru?“

„Da. Čak i kapute ili sakoe možeš da „osvežiš“ sa parnom stanicom. Ja to stalno radim,“ rekla sam joj euforično. Na te moje reči, kuma je počela da se sprema: „Idemo u šoping. Vreme je da pazarimo Philips parnu stanicu!“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs