MUKA I DALJE TRAJE

AGONIJI IPAK NIJE KRAJ? ĐORĐE JE, UPRKOS ODLUCI SUDA, I DALJE BEZ SVOJE DECE: Ni jesti ni piti neću, dok mi ih ne vrate!

Uprkos pravosnažnoj odluci suda, Đorđe i dalje ne može do svoje dece!

Porodica
16:39h Autor:
AGONIJI IPAK NIJE KRAJ? ĐORĐE JE, UPRKOS ODLUCI SUDA, I DALJE BEZ SVOJE DECE: Ni jesti ni piti neću, dok mi ih ne vrate!
Foto: PrintscreenJutjub/Kurir

Đorđe Joksimović, čovek koji se punih sedam godina lavovski bori za starateljstvo nad svoje tri maloletne ćerke, jutros je započeo štrajk glađu ispred kragujevačkog Centra za socijalni rad, jer mu i pored pravosnažne presude deca još nisu vraćena.

Joksimović je za portal Nova.rs rekao da se u Centru pravdaju da im još nije stigla sudska presuda i da zbog toga još uvek ne mogu da mu vrate decu, ali on veruje da su po sredi druge stvari i da Centar „iz nekog razloga“ odbija da ispoštuje odluku o vraćanju dece u biološku porodicu.

Đorđe je u znak protesta otpočeo štrajk glađu, uz izjavu: "Ni jesti ni piti neću dok mu ne vrate decu".

Evo kako danas živi Đorđe Joksimović po čijoj sudbini je snimljen film Otac: Da li ima posao i gde mu se nalaze deca?

Đorđe Jokimović
Đorđe Jokimović foto: Printscreen/youtube/slavija info

– Video sam presudu, decu sam dobio na sudu, postupak je okončan, ali me još niko zvanično nije obavestio kada će mi deca biti vraćena. Ne verujem više nikom, sve dok deca ne budu u kući koju sam za njih uredio – kaže Đorđe Joksimović, otac tri maloletne devojčice, koji se skoro sedam godina bori za starateljstvo.

Krajem prošle nedelje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji saopštilo da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Đorđu Joksimoviću, te da će tri maloletne devojčice iz hraniteljske porodice biti vraćene u biološku.

Đorđe je neumorno radio i trudio se svih ovih godina da svojim devojčicama obezbedi adekvatne uslove za život, onakve kakve deca zaslužuju, uprkos teškoj materijalnoj situaciji.

– Ja sam sve spremio za dolazak dece, ne samo sada posle ove presude, već je sve odavno spremno za njih, da možemo da živimo zajedno – rekao je Đorđe za Nova.rs.

ĐORĐE JOKSIMOVIĆ OPET DOŠAO PEŠKE U BEOGRAD, TRAŽEĆI OD PREDSEDNIKA DA MU POMOGNE DA VRATI DECU: Evo šta mu je obećano!

Joksimović je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi skrenuo pažnju institucija na svoju višegodišnju borbu za povratak tri maloletne ćerke.

Poslednji put pešačio je 17. marta ove godine, a tada je rekao da je izabrao simboličan datum, jer se upravo tog dana navršilo šest godina otkako su mu 2015. godine oduzeta deca i smeštena u hraniteljsku porodicu.

Đorđu Joksimoiću deca su oduzeta zbog bolesti supruge, koja je i dalje na lečenju u jednoj zdravstvenoj ustanovi, a on je u međuvremenu morao da završi Školu roditeljstva i obezbedi uslove za boravak dece u porodičnoj kući. Decu je viđao dva puta nedeljno u hraniteljskoj porodici.

U trenutku kada su mu oduzeta deca, najstarija ćerka imala je pet godina, srednja četiri, a najmlađa devojčica nepune dve godine. Đorđe je, dakle, propustio najveći deo njihovog odrsatanja, koji više nikada ne može da nadoknadi.

Đorđe Joksimović i njegova životna priča bili su i tema filma "Otac", reditelja Srdana Golubovića, koji je ovu tešku životnu priču ovekovečio na filmskom platnu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs