Pravi poklon

KAD JE POKLON ZA SVADBU U PITANJU - TEFAL JE NAJBOLJI: Jer želim da poklonim nešto što traje!

Uvek sam bila zagovornik da se mladencima poklanjaju pare za svadbu, ali onda sam videla ovo i pokolebala se

Porodica
19:01h Autor:
KAD JE POKLON ZA SVADBU U PITANJU - TEFAL JE NAJBOLJI: Jer želim da poklonim nešto što traje!
Foto: Shutterstock

Ovih dana me majka ubeđivala da odem u veliki šoping kućnih aparata. Razlog je divan: poklon za svadbu! Udaje se njena unuka, moja sestrična. Iako je povod lep, nas dve, moja majka i ja, smo uspele do sada nebrojeno puta da se posvađamo. Ja predlažem da svako od nas preda poklon u vidu para, ali moja majka ne želi ni da čuje.

"Pare će pokloniti samo oni koji Dušicu (njenu unuku, buduću mladu) ne poznaju. Ja želim da poklonim detetu nešto što će da joj ostane od mene. Da me se seća kada kuva ili mesi. Da tada kaže "Ovo je meni moja baka kupila..."," jasna je moja majka.

Tefal
foto: Promo

Već zamišljam kako traži da na mikrofon objave šta je Dušica dobila od babe, a sebe vidim kako u tom momentu demonstriram sa frižiderom u najmanju ruku...

Međutim, sa mojom majkom nema rasprave. Ona važi za onaj tip žene koja zna šta hoće i kada hoće. Obično hoće sve, odmah.

Pričajući o svojoj prepirci sa majkom, tražeći potvrdu od kolega na poslu da sam u pravu, ispričam im šta majka zahteva da se Dušici kupi. U tom momentu koleginica oduševljeno vrisnu:

"Jao što sam ja za svadbu dobila pekaricu za hleb od kume. Bože, ništa bolje odavno nisam dobila. Pa ti nemaš pojma koliko je to praktično. Ja bukvalno uveče stavim u nju brašno, vodu, so i ostalo, a ujutru me sačeka sveže ispečen hleb. Zamisli samo taj miris svežeg hleba koji se širi mojom kuhinjom. Veruj mi da je se setim moje kume svako jutro! Tvoja mama je u pravu, treba detetu da poklonite nešto vredno, što će joj koristiti svaki dan!"

Tefal
foto: Promo

Tu sam zastala i očima potražila po prostoriji neku dugu koleginicu koja će se složiti sa mnom, ali je i druga imala priču koju bi podelila:

"Meni je drugarica poklonila Tefal Električni ekspres lonac. Zamisli, ima 25 različitih programa, možeš da podesiš koliko će se šta kuvati, dok u njemu može da se sprema sve od pirinča do gulaša. Veruj mi to je mi je spas. Ne znam šta bih bez njega. Ovako sve lepo pripremim, navijem vreme i odem. Kad se vratim sa posla, sačeka me spremljeno jelo," sa oduševljenjem priča drugrica.

Priznajem da su me poklebale njihove priče, pa sam odlučila da malo pretražim internet, da vidim ponudu, šta bih mogla da kupim sestrični. Na sajtu Tefala vidim da je u toku akcija - JUN mesec popusta, gde je cena Tefal malih kućnih aparata i posuđa snižena 20%.

Advertisement
Tefal
foto: Promo

Pogledam ponudu i nađem se u "neobranom grožđu" - sve mi se dopada, sve bih kupila, a sada i meni treba ta pekarica i taj električni ekspres lonac. Mislim, šta ima bolje od svežeg, toplog helba svako jutro i kuvanog ručka kad se vratim s posla? Samo još da obavim taj šoping.

Tefal
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs