Vratite se korenima

Neka vas deca nauče kako da postupate u braku ili vezi: Volite se, oprostite i zaboravite!

Napravite kompromis, izvinite se, zaboravite i jednostaavno oprostite i samo tako će vaša veza ili brak biti čvrsta i stabilna
Porodica
20:50h Autor:
Neka vas deca nauče kako da postupate u braku ili vezi: Volite se, oprostite i zaboravite!
Foto: Thinkstock

Rečenica koju smo svi slušali u detinjstvu "pospremi svoje igračke", lako se može primeniti i na ljubavni život. Ovaj put nisu u pitanju igračke, ali princip je isti.

Neoprano suđe i prljave čarape na podu mogu samo izazvati svađe, stoga podeliti posao i obavljati to svakodnevno dok ne pređe u rutinu.

Delite sve

Od najranijeg detinjstva decu učimo da stvari treba deliti. To isto vredi i u vezi, iako nevoljno, kompromisi jačaju odnos. Ni klinci od početka ne žele podeliti svoje slatkiše, ali jednako tako znaju da ih kasnije ni drugi neće hteti da dele sa njima. Stoga ako jedan partner nije spreman na ustupke isto može očekivati i od druge strane. Kompromis rađa novi kompromis.

Sprečite bračno debljanje, više o ovome pročitajte OVDE.

Jednostavno recite "Žao mi je"

Decu se odmalena uči da se ispričaju ako nekome učine nažao. Ta veština sa godinama iščezne, ali bilo bi dobro vratiti se korenima. Odrasli su tvrdoglaviji i reči "žao mi je" teško im prelaze preko usta. Upravo zbog toga i najmanja stvar pretvori se i veliki problem.

Nemojte razgovarati sa strancima

U slučaju odraslih, stranci su zapravo seksepilni pripadnici suprotnog pola koji mogu izazvati raspad veze ili braka. Čak i dobre namere mogu izroditi veliku pometnju, pa ih je bolje izbegavati.

U braku pojedinci imaju zdravije srce, više pročitajte OVDE.

Oprostite i zaboravite

Deca su jako otporna, plaču ako im uzmeš igračku, ali i jako brzo to zaborave. Kod njih nema zameranja kao kod odraslih. Stalno prigovaranje oko sitnica, na primer zašto partner nije odmah odgovorio na SMS poruku, nikako nije zdravo. Sasvim je u redu to naglasiti, ali ako partner ima dobro opravdanje treba mu verovati da isto neće ponoviti.

Neka vaša veza doživi prolećno čišćenje, više pročitajte OVDE.

Budite otvoreni

Mališani su otvoreni i nikad ne kalkulišu kao odrasli, oni govore ono što misle. To može biti pravo osveženje u vezi, stoga naučite kako biti iskren jedan prema drugome i izbeći ćete moguće nesporazume.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs