Radost

Slavite život: Posvetite uskršnji vikend najdražim osobama!

Petak je tu da biste farbali jaja, subotom spremite hranu, a u nedelju uživajte u svakom momentu jer je stigao najveći hrišćanski praznik
Porodica
16:44h Autor:
Slavite život: Posvetite uskršnji vikend najdražim osobama!
Foto: Thinkstock

Jedan od najvećih hrišćanskih praznika nam je napokon stigao. Ispred nas su tri slobodna dana i mnogo vremena koje možemo iskoristiti za porodicu i uživanje.

Rešite se stresa

oko toga šta biste mogli da spremite ili da kupite. Ovaj praznik je tu zbog slavlja rođenja, buđenja, vaskrsenja.... Neka čista i istinska radost obuzme svaki deo vašeg tela i tu radost prenesite na svoju porodicu i prijatelje. Deca posebno treba da se raduju ovom prazniku. Uključite ih u spremanje i organizovanje praznične trpeze i biće vam zahvalna.

Od čega nas to čuva jaje-čuvarkuća, više možete pročitati OVDE.

Petak - Dan kreativne igraonice

Veliki petak posvetite samo isključivo farbanju jaja. Okupite celu porodicu oko sebe, dajte im sve potrebne rekvizite i celi dan neka bude kreativna radionica sa temom: Farbanje uskršnjih jaja. Upamtite, vaše dete ne mora jaje da ofarba savršeno, ne mora čak ni dobro, bitno je da se igra jer to je suština.

Neka i vama jedini zadatak bude igra i radost! Ovaj dan ne spremajte ništa od jela za prazničnu trpezu. Dovoljno je da ofarbate jaja koja će biti centar vaše trpeze.

Oni koji su daleko od porodice ne moraju da radost farbanja jaja dožive sami. Pozovite drugaricu, prijatelje i od ove večeri napravite zabavu.

Kako da ofarbate jaja u prirodne boje vidite OVDE.

Subota - Zajedničko kuvanje

Subota je tu da pripremite jela za Uskrs. Uskršnja trpeza je dosta skromnija od Božićne, ona ne uključuje svinjsko ili jagnjeće pečenje. Ova praznična trpeza je kreativna, pa možete da spremite i neka veoma neobična glavna jela od mesa kao što su mesni rolat ili neke egzotične roštiljske poslastice.

Ne zaboravite da napravite neku domaću prolećnu čorbicu, dosta salata i nešto slatko za najmlađe. Pošto je cilj da celi vikend posvetite porodici, neka vam deca ili jače polovine pomognu u pripremi hrane. Deca mogu da peru povrće, da dekorišu tortu, začine jelo (naravno sve uz vaše budno oko).

Kako da uvedete dete u čari kuvanja, više pročitajte OVDE.

Nedelja - Vreme radovanja

Stigao je i taj dan. Ukoliko ste zaboravili na neke stare običaje, zbog sebe i svoje dece izmislite samo vaše zanimljive običaje. Cilj je radovanje. Sakrijte jaja i slatkiše po kući ili dvorištu i neka ih deca traže. Organizujte tucijadu i nagradu za "najtvrđe jaje".

Ne razmišljajte o prljavom suđu, hrani koja se hladi ili greje a ne bi smela. Danas samo uživajte!

Pošto nas meteroolozi teše sa vešću da će ovaj dan biti toplo i sa veoma malo padavina, izađite napolje, igrajte se, šetajte kako biste mogli svariti svu tu divnu hranu koju ste zajedno spremili i pojeli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs