Praznici

Ideje za Uskršnji ručak: Pripremite kompletan meni!

Uskršnji ručak bi trebao da bude skromniji od Božićnjeg, obratite pažnju da skuvate i neku čorbicu
Porodica
18:36h Autor:
Ideje za Uskršnji ručak: Pripremite kompletan meni!
Foto: Thinkstock

One koji su postili valja upozoriti da za Uskrs ne preteruju sa hranom i kuvanim jajima, jer će njihov stomak to teško podneti. A što se tiče ostalih jela, evo šta sve možete spremiti tog dana.

Podrazumeva se da centralno mesto na uskršnjoj trpezi treba da zauzmu uskršnja jaja. Za obrok odaberite neku manju korpicu, da ne bi zauzimala previše prostora.

Kao prigodan dodatak jelu ili predjelu, možete napraviti recimo rusku salatu, urnebes, kuglice sa susamom i slično.

Predjelo za Uskrs ne mora da bude pretrpano, s obzirom da se radi o porodičnom ručku, osim ukoliko vam ne dolazi uža rodbina sa kojom obično provodite velike praznike.

Pročitajte sve o simbolici farbanja jaja i jajetu - čuvarkući, više u tekstu OVDE.

Na običan plitki tanjir, stavite malo mlečnih proizvoda kao što su sir, kajmak ili paprika u pavlaci. Dodajte nešto suhomesnato, za predjelo to je sasvim dovoljno.

Kada je reč o glavnom jelu za Uskrs, možete pustiti mašti na volju. Uvek kada se obilno ruča, poželjno je skuvati domaću supicu, teleću ili pileću. Čisto da se nešto pojede i na,,kašiku”.

Supica se preporučuje naročito onima koji vole kuvana jaja, i tokom uskršnjih praznika jednostavno ne znaju za umerenost.

Napravite postolje za Uskršnje jaje, više pročitajte OVDE.

Kakva jela spremiti za uskršnji ručak?

Za razliku od Božića, Uskrs ne mora da se proslavi isključivo na pečenju. Recimo pečenje ili božićnjače je glavni simbol Božića, pa samim tim božićni ručak je znatno jednostavniji. Kada je reč o glavnom jelu za Uskrs tu možete pustiti mašti na volju i spremiti nešto neobično što niste u prilici da jedete svakodnevno.

Najbolje je spremiti nešto od mesa, poput nekog interesantnog jela sa roštilja. Dobar izbor bi bile neke šnicle, karađorđeva, leskovački uštipci ili tome slično. Još ako jelu dodate malo pomfrita, šampinjona sa roštilja ili neki interesantan sos, biće to pravi ručak iz restorana.

Ideje za farbanje jaja, više pročitajte OVDE.

Ako nemate neku konkretnu ideju, nećete pogrešiti sa piletinom i nekim dobrim sosom (predlažemo bešamel). I za kraj ceo ručak zasladite nekim domaćim desertom. Neka to bude torta ili jedna vrsta kolača. Ako imate mašte, svojoj deci možete napraviti kolačiće u obliku uskršnjih jaja, ako nemate ideju, uvek možete jednostavno kupiti praznične slatkiše, poput čokoladnih jaja ili čoko zeke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs