Živa istina

Sve kućne poslove obavljam sama, osim peglanja: To je posao koji moj muž obožava!

Život ponekad ume da nas prijatno iznenadi, ali i suprug

Porodica
Autor:
Sve kućne poslove obavljam sama, osim peglanja: To je posao koji moj muž obožava!
Foto: Shutterstock

Ja sam jedna od onih žena koje sve poslove u kući obavljaju same. Ne ponosim se time, samo konstatujem.

Udata sam za čoveka koji je vaspitan da obavlja sve "muške" poslove, u smislu krečenja, farbanja, zidanja, sređivanja dvorišta, održavanja automobila, ali o kućnim poslovima on apsolutno ništa ne zna.

U početku sam smatrala da se pretvara, da je lenj, da mu je lakše da ja sama sve radim, ali sam uvidela da to nije slučaj. Naime, njega obuzme takva panika kada treba da uključi usisivač ili da isprži jaje za doručak, da mi je teško i da ga gledam.

I pošto je meni bilo lakše da obavljam sama te kućne poslove nego da ga "učim" ili "teram" na iste, prolazile su godine a on nije imao potrebu da uradi bilo šta po kući.

Međutim, kako to život lepo namesti, desila se nepredviđena situacija i ja sam morala hitno da otputujem na nedelju dana – iznenada. To znači, da nisam mogla da mu pripremim ništa unapred.

Bila sam ja tako na tom putovanju i nakon sedam dana dolazim kući. Naravno da je vladao potpuni haos u kuhinji, dnevnom boravku, kupatilu... Međutim, veš je bio savršeno složen, čak i ispeglan.

Prvo sam pomislila da je platio nekoj ženi da pegla, s obzirom da nikad iz kuće nije izašao bez besprekorno ispeglane košulje, ali onda sam na počasnom mestu u sobi, primetila da stoji sasvim nova novcijata Philips Perfect Care Elite plus parna stanica.

foto: Envy Croatia

Sa čuđenjem sam odmerila to čudo od tehnike na našoj dasci za peglanje. U tom momentu je u sobu ušao muž i ponosno počeo da priča kako je pokušao sebi da ispegla košulju sa starom peglom, ali da to nije ličilo ni na šta, pa je otišao do prodavnice i kupio parnu stanicu.

Oduševljeno je nabrajao šta sve može Philips Perfect Care Elite plus: kako ima OptimalTemp tehnologiju, što znači da ima savršen odnos temperature grejne ploče i količine pare, pa niko, čak ni on ne može da progori odeću dok je pegla. Kako poseduje DynamiQ – pametni senzor koji prepoznaje kada pegla stoji i tada ne ispušta paru potrebnu za peglanje. Kako je jednom sako peglao dok je bio na ofingeru i kako je taj sako dobro izgledao posle peglanja.

Nastavio je oduševljeno da pokazuje rukama kako para od 8 bara izbija i pegla njegove pogužvane košulje, te kako se za peglanje može koristiti obična česmovača.

Sa čuđenjem sam gledala u tog čoveka i nism mogla da verujem da je to moj muž! Da mi je neko rekao da će on sa oduševljenjem da priča o peglanju, mislila bih da je to neka šala!

"Zamisli, sama parna stanica poseduje i sistem zaključavanja, za bezbedno odlaganje i prenošenje, kao i automatsko isključivanje nakon 10 minuta mirovanja pegle," nastavio je on oduševljeno, a meni je došlo da ga izljubim – ispunio mi je staru želju, a da toga nije ni bio svestan.

Oduvek sam htela da kupim baš Perfect Care Elite plus parnu stanicu i sada sam je i imala! Život baš ume da nas iznenadi pozitivno, ali i suprug!

foto: Envy Croatia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs