zar je moguće?

Žena (25) tvrdi da muškarci ne treba da obavljaju kućne poslove: Evo i zašto!

Ova žena je svojim stavovima izazvala pravi haos na internetu, ali kako kaže to je njen izbor

Porodica
10:59h Autor:
Žena (25) tvrdi da muškarci ne treba da obavljaju kućne poslove: Evo i zašto!
Foto: Shutterstock

Mlada majka Rebeka Konvej (25) iz Velike Britanije tvrdi da muškarci ne treba da rade kućne poslove.

Naime, kada je čula za pokret "TradeWife" koji zagovara tezu da je obaveza supruga da rade sve kućne poslove, dok muževi treba da hrane porodicu, odmah ju je prihvatila u potpunosti.

Majka bebe od 18 meseci Džejsona smatra da žene treba da budu ženstvene i poslušne prema muževima, da kuvaju, čiste i sređuju dom.

Ona priznaje kako njen izabranik nikad nije pospremio krevet, ispraznio mašinu za pranje sudova ili oprao veš za šest godina, koliko su zajedno.

“Postoje muški poslovi, poput čišćenja psećeg izmeta, te ženski poslovi, koji podrazumevaju sve ostalo”, rekla je za The Sun.

Ako muškarcu pružiš ovih 5 stvari, voleće te kao Boga!

foto: Profimedia

Naravno, njeno mišljenje naišlo je na negodovanje žene širom sveta.

Ljudi su je zbog takvih stavova nazvali staromodnom i antifeministkinjom, ali ona tvrdi kako ni u kojim okolnostima ne želi da se povinuje većini.

"Stojim iza onoga u šta verujem. Moj suprug Li (43) vodi svoj informatički posao i izdržava porodicu, stoga je sasvim razumno da ne želi da se vraća u neurednu kuću. Zato je moj posao kao supruge da naš dom održavam čistim.”

Njena veza s Leejem, kojeg je upoznala u noćnom izlasku u Notingemu, započela je na način koji joj je pokazao da imaju svetlu zajedničku budućnost.

Na njihovom prvom dejtu, Li se ponudio da plati ceo račun – a Rebeka priznaje kako bi ga odmah otpisala da nije bilo tako.

“Na prvom sastanku momak uvek treba da plaća piće”, rekla je ona.

Par je počeo zajednički život već nekoliko meseci nakon upoznavanja, a Rebecca se nikad nije ljutila što njen partner nije znao da koristi mašinu za veš.

Tradicionalne poglede na brak vuče iz detinjstva

“Nas dvoje imamo tradicionalna shvatanja. Nisam kućna pomoićnica, ali svejedno kuvam i čistim. Uvek pospremam krevet. On nikad nije to uradio, ali to stvarno i ne očekujem od njega, rekla je ova dizajnerka interijera.

Tradicionalne poglede na brak vuče od malih nogu jer je njena majka Dawn, satima usisavala i brinula se da njihov dom bude neverovatno čist.

“Moja mama je uvek govorila kako nema opravdanja za nered u kući i ja se slažem s time”, rekla je te otkrila kako ustajeu sedam ujutru i pravi doručak za porodicu.

Kuhinja je uvek čista kada se probudim jer sve površine očistim uveče. Tada dezinfikujem i poliram sve, a potom usisavam kuću i brišem podove. To radim svakodnevno, rekla je te dodala:

Fantastičan trik koji ćete odmah isprobati: Ova namirnica tera sve neprijatne mirise iz doma!

foto: Shutterstock

“On nikad ništa ne radi po kući, ali stvarno mi to ne smeta. On čisti pseći izmet, dvorište i šupu jer to su muški poslovi”.

Priznaje da nije sjajna kuvarica, te da obično pravi špagete bolonjeze, ali kako kaže, trudi se u kuhinji.

Njeni stavovi naišli su na neodobravanje durgih žena koje priznaju da im samo čitanje o tome izaziva teskobu. Čak i njene prijateljice su pokušavale da joj objasne kako takav život nije za 21. vek.

“Rečeno mi je da sam previše ekstremna i da moram malo da živim, ali to je kao što moja mama kaže: ‘Kuća u svakom trenutku mora biti spremna da bilo ko pokuca na vaša vrata'”, opravdava se naglašavajući kako ona ne osuđuje žene kojima partneri pomažu.

Muškarac (31) prevario trudnu verenicu: Nije joj bilo do seksa, morao sam da se snađem!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs