Da li vam se dopada?

6 trendova koje ćemo nositi u 2019: Osamdesete u modernoj verziji! (FOTO)

Vraćaju se biciklističke, rese i isprani teksas

Moda
Autor:
6 trendova koje ćemo nositi u 2019: Osamdesete u modernoj verziji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Još pre nekoliko meseci, slavni modni dizajneri su kroz svoje revije za predstavljanje novih kolekcija otkrili šta ćemo nositi u 2019. godini.

Ovo će definitivno biti top 6 trendova!

1. Biciklističke

Verovali ili ne, vraćaju nam se biciklističke. U skladu s velikom popularnošću mode osamdesetih godina prošlog veka, koja će se nastaviti i u 2019. godini - nosićemo i mini haljine inspirisane tim razdobljem i komade s naglašenim ramenima.

Najbolje stilizovan muškarac u 2018. godini je ON! (FOTO)

2. Sve nijanse bež

Neutralne nijanse, na čelu sa hneprevaziđenom bež, biće jedne od najtraženijih ove godine godini. Fendi, Barberi, Džil Sender, Kristijan Dior, Šanel, Stela Mekartni, Tom Ford - nema modne kuće koja na svoju pistu nije poslala bež kombinaciju od glave do pete, a upravo tako će ovu nijansu nositi trendseterke na proleće. Ovaj trend je delimično povezan i sa preokretom prema ekološki svesnoj modi i korišćenju prirodnih materijala, koje većinom možemo da pronađemo u zemljanim i neutralnim tonovima.

3. Plise

U 2019. plisirane neće biti samo suknje i haljine, već će to biti jakne i košulje, kao što smo mogli da vidimo na pisti Valentina i Gučija, ali i pantalone koje su predstavljene na revijama Barberija. Još jedan motiv kojeg su dizajneri pronašli u inspiraciji nepresušnim osamdesetim godinama, ali su ga za potrebe savremene žene doveli na viši nivo - plisirani komadi koje ćemo nositi ove godine kretaće se od romantičnih do onih ekstravagantnih, standardno rezervisanih za couture kolekcije, u kojima nećete moći da prođete neprimećeno.

Životna priča Ralfa Lorena (80): Mogao je svaki dan da kuka nad sudbinom, ali on je izabrao da radi i da se bori! (FOTO)

4. Isprani teksas

Isprani teksas pojavio se na pistama Proence Šuler, Izabel Marant, ali i brendova Selin i Balmen, i to ne samo u obliku omiljenih farmerki. Nakon što su prošlih godina vladale svetle farmerke retro izgleda, pa potom tamnoplave koje smo "pozajmili" sa početka milenijuma, ove godine nosićemo farmerke koje su postale popularne krajem osamdesetih, kad je italijanska marka Rifle slučajno oprala svoje farmerke izbeljivačem. Tako je nastao popularni isprani teksas, koji će se vratiti u punom sjaju u 2019. godini.

5. Zmijski print

Već krajem ove godine doživeli smo povratak animal printa i to dominantnog leopard desena, dok su za modne dodatke, poput nabranih čizama i torbica većinom bili rezervisani krokodilski ili zmijski print. Generalno ćemo u 2019. nositi više desena i međusobno ih kombinovati, a zmijski print pojavljivaće se i na haljinama, kožnim pantalonama i suknjama.

Opet u centru pažnje: Cipele Melanije Tramp izazvale pometnju na društvenim mrežama! (FOTO)

6. Rese

Razigrane resice vraćaju se na velika vrata. Klasični "vestern" detalj ove sezone poprimiće metalik i šarena lica, u svim mogućim izdanjima. Ako je sudeći prema pistama, rese ćemo nositi na štiklama, suknjama, haljinama, torbama...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs