inspirišite se

Nežnost kao MODNI IMPERATIV: Komadi u ovoj nijansi ŽUTE su TREND BROJ 1 za proleće/leto! (FOTO)

U decembru prošle godine Pantone je imenovao žutu boju kao boju 2021. i prva reakcija nam je bila: zaista?!

Moda
Autor:
Nežnost kao MODNI IMPERATIV: Komadi u ovoj nijansi ŽUTE su TREND BROJ 1 za proleće/leto! (FOTO)
Foto: Instagram / leoniehanne

Zatim smo malo razmislili. Sunčana nijansa je idealna za popravljanje raspoloženja, vibrantna je i optimistična i zapravo bi bilo lepo da je češće viđamo. Onda se nametnulo pitanje: kako uopšte da stilizujemo tu boju? Nije poznata po eleganciji, niti se često vezuje uz modne komade. Trebalo je samo sačekati par meseci da se modni insajderi pozabave ovim problemom i daju svoje viđenje kombinacija kod kojih je baš žuta u fokusu.

Modni dizajneri su za prolećne kolekcije inspiraciju posudili iz kuhinje (ne čudi budući da smo na tom mestu bili najčešće tokom 2020), pa su tako Žakemus, Guči, Tibi i Emilia Viksted ponudili komade u jarkim bojama koji nas privlače magnetnom silom. A da ne počinjemo o brendu Botega Veneta koji iz meseca u mesec izbacuje kolorne bestselere. Limun i banana-žuta tu suvereno vladaju, dajući svemu novi talas (slatke) energije.

KOŽNE PANTALONE SU APSOLUTNI HIT SEZONE: Evo kako da ih nosite bez greške! (FOTO)

Trebaće nam malo vežbe da usavršimo kombinovanje žute ali ako savladamo ovu modnu lekciju zabava i optimizam su zagarantovani. Kako influenseri poručuju, ključ jeste da je spajamo sa svetlim komadima, u beloj, krem ili boji lavande. Nežnost kao imperativ. Najbolja ideja jeste da krenete od detalja kao što su sandale ili kožna torba, a kad steknete samopouzdanje pređete na veće komade, ali pažnja, neka budu čisto žuti, printovi su cela nova kategorija modne igre.

Ova boja podseća nas na odmor, uživanje na suncu i generalno lakoću života. Zapravo, žuta je na neki način simbol nade. A zar nam to svima trenutno nije preko potrebno?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs