Hit u 2021. godini

Pregledajte ormare: Ovi trendovi iz 80-ih su ponovo u trendu! (FOTO)

Sve žene će ih nositi

Moda
Autor:
Pregledajte ormare: Ovi trendovi iz 80-ih su ponovo u trendu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Puf rukavi

Istaknuti na različitim modelima haljina i topića, puf rukavi postali su zaštitni znak 80-ih, a ovaj detalj i dalje je nezaobilazna pojava na odevnim komadima.

Moćna odela

U 80-ima ženska odela smatrala su se izjavom ženske emancipacije i neophodnim kompletom u svakoj dobroj poslovnoj garderobi. S godinama staža na modnoj sceni odela su prestala da budu sinonimom poslovnog stila oblačenja, postavši omiljen odabir brojnih dama u svim prilikama.

Trendovi dolaze i prolaze, a one su sve popularnije: Čizme koje će svaka žena nositi u 2021! (FOTO)

Pantalone "šargarepa kroja"

Visokog struka, široke u bokovima i bedrima i sužene u gležnjevima, pantalone šargarepa kroja postale su zaštitni znak mode 80-ih. Danas su ponovo popularne, što vidimo na primeru trenda takozvanih maminih farmerica ili pantalona paper bag siluete.

Isprane farmerke

Izbledele farmerke tretirane kiselinama takođe su jedan od odevnih komada koji je obeležio modu 80-ih. Oni koji danas žele da nose ovakve modele pronaći će ono što traže kod brojnih brendova. Budući da njihov izgled brzo može izgledati kao zabava lošeg ukusa, uz njih toplo preporučujemo upotrebu visokokvalitetnih dodataka i nepretencioznih jednobojnih komada odeće, kao što su sakoi, bluze ili majice.

Ležeran stajling za desetku: Sofija Vergara mamila poglede u najpoželjnijim odevnim komadima! (FOTO)

Predimenzionirani blejzeri s postavljenim ramenima

Zahvaljujući trendu "moćnog odevanja", široka ramena postala su modni must have u 80-ima, posebne kada je reč o ženskoj modi, jer signaliziraju snagu i asertivnost. Uz "naduvane rukave", dodatni deo volumena pružali su jastučići za ramena ušiveni u blejzerima. A i danas u mnogim kolekcijama možete pronaći predimenzionirane sakoe s podstavljenim ramenima. Ovaj statement modni komad idealno pristaje uz uske pantalone ili ženstvene haljine koje stvaraju potreban kontrast.

Životinjski print

Različiti životinjski dezeni posebno su se dobro slagali s divljim modnim stilom 80-ih. Lavlji, tigrasti, zebrasti ili zmijski dezen svoje mesto pronašao je na različitim odevnim komadima, kao što brojne od njih čini i danas.

Poslovna elegancija kraljice Leticije: Nepogrešiv modni odabir kojem nijedna žena ne bi odolela! (FOTO)

Helanke

Kao jedan od najvećih trendova 80-ih, helanke su i danas sveprisutne na modnoj sceni.

Neonske boje

Otrovnozelena, svitložuta ili ružičasta - jarke, neonske boje postale su sastavni deo mode 80-ih. Iznad svega, dominirale su sportskom odećom.

Modni vodič za savršen stajling: Ovako se oblači dobro stilizovana žena! (FOTO)

Slojevi nakita

Širok pojas oko struka

Kompleti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs