udobno i stajliš

Savršene kombinacije u kojima glavnu ulogu imaju - helanke: Samo ovako ih nose žene od stila! (FOTO)

Savršeno!

Moda
Autor:
Savršene kombinacije u kojima glavnu ulogu imaju - helanke: Samo ovako ih nose žene od stila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Farmerice i pantalone su do sada igrale jednu od glavnih uloga u našim ormarima. Bez obzira na sezonu u kojoj se nalazimo i trendove koje donosi, nekoliko svestranih modela pantalona i klasičnih farmerica uvek se isticalo kao savršeni početak svakodnevnih kombinacija.

Ipak, naša svakodnevica u poslednjih devet meseci se bitno promenila, baš kao i naši modni prioriteti i favoriti. Umesto za efektnim modelima i raskošnim trendovima, i na početku nove godine ćemo posegnuti za ležernim i udobnim modelima. U tim ležernim modnim favoritima možemo pronaći odlične odevne kombinacije za dane u kojima najviše vremena još uvek provodimo kod kuće. Jedan od modnih favorita koji svi obožavamo nositi bez sumnje su helanke.

Neverovatno udobne za nošenje i jednostavne za kombinovanje unutar ležernih kombinacija, helanke su se od modela rezervisanog za kućni izgled i vikend stajling transformisale u jedan od najpopularnijih modnih favorita.

Uz duskeve i sportske majice, trenerke i patike, helanke su deo aktivnog veša koji se nalazi u središtu modnih trendova za 2021. godine. Iako uvek popularne kao deo onih najležernijih kombinacija, helanke su i u prošlim modnim dekadama imale svoje modne trenutke kada bi prešle granice ležernog i sportskog te postale it komad za trendi izgled.

U šezdesetima, modna imena poput Meri Kvant spojila su ih s trendi haljinama A kroja. Zahvaljujući zvezdama poput Debi Hari i Olivije Njutn-Džon, helanke su u sedamdesetima postale veliki modni trend, a novi trend model bile su sjajne disko helanke visokog struka. U osamdesetima, helanke su bile deo popularnog izgleda inspirisanog Madoninim kombinacijama, a dolazile su u jarkim bojama i živahnim dezenima. Helanke u neutralnim bojama obeležile su devedesete, a najpoželjnije bile su helanke s elastičnom trakom.

Početkom 2000-ih nosili smo ih u kombinacijama s haljinom ili tunikom i crnim baletankama, a onda su se u 2010-ima ponovo vratile u sportske dvorane. Sada, helanke su ponovno prešle granice sportskog izgledai postale naš omiljeni izbor za svakodnevne kombinacije.

Kako nositi helanke u 2021.?

U 2021. godini, helanke ćemo najčešće nositi u crnoj boji ili neutralnim tonovima. Jednostavni modeli biće savršeni početak svakodnevnih kombinacija u kojima ćemo ih spajati s predimenzioniranim pletivom, tunikama i košuljama. Helanke u kombinaciji s visokim čizmama i dugim blejzerom će biti dobar izbor za zimske dane, dok ćemo ih na prelazu sezona spojiti s jednostavnom majicom preko koje ćemo prebaciti kardigan ili trendi blejzer.

Koliko dobro mogu izgledati obične helanke pokazale su nam modne trendseterke čije će nam odevne kombinacije poslužiti kao savršen stajkling ideje za nadolazeće dane. Nekoliko najboljih izdvojili smo u nastavku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs