Modni stil

Minimalizam je novi letnji trend! Zaboravite boho stil i jarke boje ali i sate razmišljanja o tome šta obući! (FOTO)

Velike su šanse da veći deo svog života leto povezujete sa boho stilom. Na moru, na festivalima čak i u gradu, varijacije na temu su minimalne: maksi haljine ili šortsevi, kićanke, slamnati šeširi ogromnog oboda ili turbani, naslagane narukvice i perlice.

Moda
Autor:
Minimalizam je novi letnji trend! Zaboravite boho stil i jarke boje ali i sate razmišljanja o tome šta obući! (FOTO)
Foto: Profimedia

A onda se desio preokret. Devojke po čijim nalozima skrolujemo za inspiraciju, prvo su velikim delom promenile kolorit i prešle u sve nijanse bež, a negde na tom putu su se i otarasile svih suvišnih detalja (ali i dezena, čini se, koji se kod njih hrabro drže još samo na haljinama). A leto je odjednom dobilo novu kategoriju: minimalizam.

Ona je uvek šik i elegantna i što je najvažnije - bezvremenska: Svileni komadi su uvek dobra investicija! (FOTO)

Elementi nisu komplikovani ali su apsolutno promišljeni. Na kraju krajeva i moraju to da budu pošto ih je zaista malo i nema ničega da odvraća pažnju pa čak i uski kardigan sa dijagonalnim kopčanjem nošen bez grudnjaka ne deluje jeftino. Stiče se utisak da apsolutno svaki komad u njihovim ormarima ide jedan sa drugim, a da su one slobodne da (maksimalno stajliš) uživaju u životu umesto da satima lupaju glavu ispred ogledala.

Pa, o kakvoj garderobi se radi? Paleta: neutralna. Silueta ili predimenzionirana ili uska (najviše zbog rebrastih tkanina koje su neizostavne). Tkanine: prirodne, dodatni plus ako su reciklirane ili delom organskog porekla. Lan drži počasno visoko mesto, kao i puplin pošto bez belih košulja ovaj koncept ne postoji, svila takođe. Struk je visok, farmerke uvek svetle. Kupaći kostimi svi padaju u senku jednobojnih crnih modela iz jednog ili dva dela, a zajedničke su im retro linija i visoki izrezi (asimetrija se takođe visoko kotira). Obuća je uglavnom ravna - pošto se nijedna od ovih žena neće naći u situaciji da robuje jednom paru cipela - ili na nisku štiklu. A tu su i zlatni akcenti od kojih je najupečatljiviji zlatan lanac (možda jedini trend-trend u celoj stvari pa ne znamo ni koliko će zapravo trajati). Ukoliko ste spremni za odrasliju i svežiju varijantu leta - konačno je stigla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs