Isprobajte i vi

Korisne cake: Produžite život omiljenoj bižuteriji!

Sasvim je razumljivo zašto se strašno razočaramo kad omiljeni komad nakita, koji smo rado nosile u svakoj prilici, izgubi svoj sjaj, potamni ili promeni boju
Moda
08:12h Autor:
Korisne cake: Produžite život omiljenoj bižuteriji!
Foto: Shutterstock

Bižuterija je po svojoj popularnosti gotovo zasenila i plemenite metale, ali nažalost nije toliko trajna. Sasvim je razumljivo da se zato strašno razočaramo kad omiljeni komad nakita, koji smo rado nosile u svakoj prilici, izgubi svoj sjaj, potamni ili promeni boju. Zato otkrivamo nekoliko korisnih saveta koji mogu da produže trajanje bižuterije!

Šta prstenje govori o vašoj ličnosti: Četvrtasti odaje prefinjen ukus, oblik suze samostalnu osobu!

Pre svega, isprobajte vrlo jednostavan trik s bezbojnim lakom za nokte koji će da zaštiti nakit od promene boje. Njime pažljivo premažite nakit koji ste prethodno očistili i ostavite ga da se osuši. Zbog tog zaštitnog sloja, bižuterija neće da promeni boju i duže će da traje.

Stavila je malo laka za nokte u vodu: Oduševiće vas kada pogledate zašto! (VIDEO)

Evo još nekoliko saveta:

Izbegavajte kontakt s vodom! Bižuterija ne voli vodu, pa pazite da se ne nakvasi. Zato je najbolje da skinete prstenje ili narukvice kad perete ruke.

Držite nakit dalje od sunca i u posebnoj kutiji. Dobra ideja je i da najdraže komade nakita stavite u posebnu vrećicu, jer ponekad metali znaju da reaguju u kontaktu s drugim materijalima, pa će rezultat da bude izmenjena boja.

Omiljeni modni detalj vas odaje: Minđuše koje privlače pažnju su izbor neustrašivih dama!

Bižuteriji ne "prijaju" ni parfemi, sprejevi, dezodoransi, losioni ili mleka za telo, pa pripazite i na to.

Znoj takođe može da utiče na bižuteriju, pa prilikom odlaska u teretanu obavezno skinite nakit.

Kako da očistite bižuteriju: Najlakše ćete da je očistite kombinacijom soda bikarbone i alkohola. Dodajte ih u malo vode i uz pomoć četkice za zube očistite nakit, pa obrišite mekom krpom. Plastični nakit očistite pastom za zube.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs