modna ikona

OVO JE RAZLOG ŠTO NIKAD NE MENJA STIL I UVEK IZGLEDA MODERNO: 5 odevnih komada kojima je Aleksa Čang verna godinama!

Neke od ovih klasika sigurno već svi imamo u ormaru, a Aleksa nam pokazuje kako da ih kombinujemo na šik način

Moda
Autor:
OVO JE RAZLOG ŠTO NIKAD NE MENJA STIL I UVEK IZGLEDA MODERNO: 5 odevnih komada kojima je Aleksa Čang verna godinama!
Aleksa Čang, Foto: Profimedia

Voditeljka, model, dizajnerka i modna ‘it’ devojka, Aleksa Čang već više od decenije prisutna je na modnoj sceni i odana je klasičnim komadima koje nosi u svom prepoznatljivom stilu. Taj stil ipak nikako ne bismo mogli opisati kao monoton ili strog, već se radi o uspešnoj kombinaciji pariškog šika, britanskog humora, klasike i rokenrola.

Aleksa obožava mini suknje, ali i ženstvene haljine s dezenima, koje često kombinuje s rokerskim gležnjačama ili Meri Džejn cipelama. Preko njih prebaci baloner ili kaput na dvoredo kopčanje, a ispod haljina ili odela često proviruje bela košulja. Svaku kombinaciju upotpunjuju modni dodaci poput torbice ili ogrlice, ali nikad ne preteruje, a nonšalanciji s kojom nosi luksuzne dizajnerske komade doprinose razbarušena frizura s talasima.

Kada gledamo njene fotografije kroz godine, ponekad je teško odrediti kada su snimljene, što je znak da je Aleksa pronašla svoj stil i ostala mu verna, a kojih 5 ključnih komada najčešće nosi i kako ih kombinuje, pročitajte u nastavku.

Meri Džejn

Savršen balans između prefinjenosti i seksipila, cipele s kaišićima svakoj kombinaciji, bilo da se radi o haljini, farmericama, mini suknji ili kaputu daju dozu ‘je ne sais quoi’ pariškog stila.

Bela košulja

Osnovni komad garderobe sasvim je neočekivan u večernjim kombinacijama, a Aleksa pokazuje kako može izgledati elegantno i zavodljivo s odelima i kožnim haljinama.

Mini suknje

Ultra kul komad izgleda još bolje u Aleksinoj verziji – u pravom britanskom stilu ne nosi najlonke, a kombinuje ih sa sandalama, baletankama i čizmicama.

Kaput s dvorednim kopčanjem

Bež ili boje devine dlake, kaput s dvostrukim kopčanjem koji seže ispod kolena ide na apsolutno – sve!

Ženstvene haljine

Čipka ili šljokice ali i delikatni dezeni na prozračnim materijalima uobičajeni su dres kod za formalne prilike, a Aleksa zna kako da ih učini malo zabavnijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs