PRONAĐITE SVOJ STIL

U 11 koraka do ličnog modnog pečata: Kako pronaći i zadržati svoj autentičan modni stil!(FOTO)

Najpre je potrebno da ustanovite šta volite, a zatim šta vas čini samopouzdanima

Moda
U 11 koraka do ličnog modnog pečata: Kako pronaći i zadržati svoj autentičan modni stil!(FOTO)
Foto: Profimedia

Izraz "lični stil" se u modnom žargonu često koristi, ali šta on znači? Ideja o otkrivanju ličnog stila često je previše inspirisana stilovima modnih ikona u svetu slavnih. Iako gledanje na stotine slika Olsen blizanaca i Alekse Čung ima svoje prednosti, negovanje izgleda koji će izgledati dobro godinama, uvek će biti bolje od želje da se oblačite tačno kao neko drugi.

Bilo da želite totalni preobražaj stila ili da isprobate nešto novo, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti da bi vam se odeća u garderoberu uvek sviđala. Prvo treba da shvatite šta zaista volite, a zatim možete da počnete da prepoznajete šta vas čini samopouzdanim, piše Whowhatwear.co.uk.

1. Otkrijte kakve vam se siluete dopadaju

Najvažnija stvar kod odevanja je razumevanje silueta i otkrivanje zbog kojih silueta se osećate najbolje. To bi mogle biti široke haljine ili haljine sa uskim strukom. Kakvi god ti komadi odeće bili, pronađite ih i držite ih se. Fotografisanje i gledanje u ogledalo pomoći će vam da primetite komade na koje se možete osloniti.

2. Pronađite svoj modni potpis

Većina modnih ikona imaju modne potpise koje možete uočiti izdaleka. To može biti dodatak, boja, dezen ili čak modni trik. Kerolajn Isa ima svoj crveni ruž; Olivia Palermo i Kejt Midlton sjajno isfeniranu kosu; Ana Vintur ima naočare za sunce, a Olsen blizanci imaju svoje dramatične siluete (i, naravno, Starbucks šolje).

3. Investirajte u komade koje znate da ćete dugo nositi

Uspešan lični stil je onaj koji ćete voleti godinama i godinama, tako da vaš fokus treba da bude na nošenju stvari koje istinski volite. Jedan od trikova za uređivanje ličnog stila je da izdvojite šipku na koju ćete mesec dana stavljati sve što obučete. Brzo ćete otkriti predmete koji su najčešće korišteni vašeg ormara. Ako su farmerke vaša stvar, slobodno ih nosite - Sara Haris (Vogue) ima 80 i nosi ih gotovo svakog dana.

4. Napravite "moodboard"

Još jedan trik za otkrivanje ličnog stila je kreiranje "moodboarda", ili galerije slika sa svim kombinacijama koje volite. Najbolje mesto za pravljenje ovakvih galerija je Pinterest, a možete koristiti i Instagram da biste dodavali kombinacije koje biste hteli da probate.

5. Prepoznajte stvari koje vam se ne dopadaju

Prilikom uređivanja garderobe jednako je važno obratiti pažnju i na komade koje ne volite da nosite. Podrazumeva se da samo zato što svaki bloger nosi Guči majicu ne znači da bi i vi trebali ako vam se ne dopada ili loše stoji.

6. Pronađite boje koje vam se dopadaju

Zanemarite koje boje "odgovaraju" vašem tonu kože i kupujte ono što volite. Ako se dobro osećate dok nosite odeću određene nijanse, uvijek ćete izgledati sjajno.

7. Otkrijte svoje modne ikone

Nemojte se oslanjati samo na slavne ličnosti. Inspirišite se bilo čijim stilom, bilo da je to vaša otmena šefica ili novi modni bloger za koga malo ljudi zna.

8. Sredite svoj ormar

Ključ za pronalaženje ličnog stila je u efikasnom, organizovanom ormaru. Prema mišljenju jednog stručnjaka, prilikom sređivanja odeće u ormaru trebalo bi da ciljate na 50 ili manje komada.

9. Nemojte iskjučivati "uniforme

Reč "uniforma" možda zvuči užasno dosadno, ali mnoge od najelegantnijih žena koje poznajemo imaju makar jednu - bilo za vikende, posao ili svaki dan. Na nedelji mode, Ana Vintur se drži setova sa sakoom i suknjom i cvetnih dezena. To što imate formulu na koju znate da se možete osloniti, ne znači da uvek mora izgledati isto. Možete se igrati varijacijama, modnim dodacima ili jednostavno koristiti "uniformu" kad nemate šta da obučete.

10. Nemojte se fokusirati samo na nove stvari

Svi novi trendovi, brendovi i modni trikovi mogu biti primamljivi, ali dok formirate svoj stil, nemojte se oslanjati samo na sadašnjost. Usredsredite se na klasične komade koji dugo ostaju u modi, kupujte u prodavnicama polovne ili stare odeće i tražite stilsku inspiraciju u svim decenijama.

11. Ostanite odani brendovima u čijim se komadima osjećate najbolje

Jednom kada pronađete brendove koji izgledaju kao da su napravljeni za vas, ostanite odani njima. Često će stvarati slične verzije ključnih komada iz sezone u sezonu, tako da je vredno uložiti u stvari koje vam pristaju.

(Stil.kurir.rs/Vijesti.me)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs