MODNA PRAVILA

Letnje modne zapovesti za dame u 50-im: Dobro obučena žena nikad ne krši ova pravila! (FOTO)

Određena pravila moraju da postoje kako bi u svakom trenutku izgledale savršeno

Moda
13:54h Autor:
Letnje modne zapovesti za dame u 50-im: Dobro obučena žena nikad ne krši ova pravila! (FOTO)
Foto: Profimedia

U 20-im godinama, što se tiče mode, sve je dozvoljeno, međutim zrele godine sa sobom nose i određena pravila. Ni jedan komad nije zabranjen, samo je neophodno modifikovati način na koji se kombinuje.

Ženu koju krasi dobar stil se u svakom trenutku vodi ovim pravilima:

1. Počnite sa dobrim donjim vešom

Jednostavno donje rublje boje kože koje istovremeno "dobro drži" je poželjno jer se neće nazirati kroz letnju odeću koja je uglavnom od tanjih materijala i kvariti stajling. Ako imate neodstatke koje želite da prekrijete, gaćice sa steznikom su idealne za ravnanje stomaka i zaglađivanje potencijalnih "šlaufića".

2. Pristojna dužina

Kada dođu te famozne 50-te godine, većina žena iz garderobera izbaci kratke stvari, ali za tim nema potrebe. I dalje možete nositi ovakve komade odeće, jedino što morate da ispoštujete je dužina, neka ona bude do ili malo iznad kolena.

foto: Profimedia

3. Startegijsko oblačenje

Ukoliko nosite kraću suknju, vodite računa da je gornji deo sveden, jer će duboki dekolte u ovom slučaju izgledati vulgarno i ni malo privlačno. S druge strane, ukoliko se odlučite da grudi istaknete, autfit upotpunite pantalonama ili dugačkom suknjom.

4. Ne kupujte garderobu koja ne laska vašoj figuri, čak iako je u trendu

Ovo pravilo važi za svako godišnje doba, neka vas ne privuče neki komad samo zato što je u trendu. Da biste odali utisak dobro stilizovane žene, garderoba mora da stoji kao salivena.

5. Ne plašite se boja

Boje nisu rezervisane samo za mlađe devojke. Ne ustručavajte se da, ni sad u 50-im godinama, iznesete kombinaciju vedrih i jakih boja. U svetlijim nijansama izgledaćte mlađe sigurno. Bez dileme, ove nijanse su uvek bolja opcija od tamnih boja poput crne ili sive, a leto je idealno vreme za takvu garderobu.

foto: Profimedia

6. Ne kupujte stvari lošeg kvaliteta

Osnovni razlog zašto neki stajling izgleda jeftino su komadi lošeg kvaliteta. Uvek je bolje kupiti jednu majicu i investirati i koji dinar više, nego imati nekoliko komada koje ne izgledaju naročito dobro.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs