duge noge poput manekenki

Niske devojke, ne brinite: Ovih 5 odevnih komada vizuelno će vam izdužiti figuru!

Ne možemo sve biti dugonoge manekenke, ali možemo barem malo izdužiti figuru pametnim odabirom odeće

Moda
11:44h Autor:
Niske devojke, ne brinite: Ovih 5 odevnih komada vizuelno će vam izdužiti figuru!
Foto: Shutterstock

Ako vas muči manjak centimetara i želite da biste izgledate vitkije i više, onda ste sigurno i veliki ljubitelj štikli, koje najbrže rešavaju taj problem.

Ali, postoji još nekoliko odevnih komada, koji će vas naizgled učiniti višim, te vam uz njih štikle čak i neće biti potrebne.

Pantalone na trapez

Jedno vreme nisu bile u modi, ali proteklih godina su opet jako popularne zbog čega ponajviše mogu slaviti devojke s kratkim nogama. Pantalone na trapez koje su u gornjem delu uske, pa se od kolena širite i stvaraju iluziju vitkijih i dužih nogu, pogotovo ako nogavice skoro potpuno prekriju cipele. Njihova čarolija još je bolja u kombinaciji s nekim vrhunskim štiklama.

Šik komadi: Odeća u kojoj ćete izgledati zavodljivo u svakoj prilici! (FOTO)

foto: Profimedia

Pantalone i suknje visokog struka

Visoki struk je još jedan trend čiji bi modni povratak najviše trebalo da razveseli niske devojke. Pantalone i suknje koje krasi visoki struk takođe, kao i pantalone na trapez, vizuelno izdužuju noge, pa samim tim i celu figuru. Uz to, visoki struk stvoriće iluziju figure peščanog sata i kod devojaka koje se ne mogu pohvaliti naglašenim bokovima i uskim strukom, te vas vizuelno učiniti ženstvenijima, ali i vitkijim.

Odevni komadi za sve prilike: Odeća u koju vredi uložiti! (FOTO)

foto: Profimedia

Kratki kaput

Ako ste niže od 160 centimetara, kaputi do poda definitivno nisu dobar izbor za vas. Modeli srednje dužine još nekako i prolaze, ali najbolji odabir su kaputi koji ne dosežu ispod stražnjice. Znamo da je preko zime važno pokriti bubrege, to smo svi još odavno naučili od svojih mama i baka, ali ako ćete ispod kaputića obući pantalone ili suknju visokog struka, bubrezi će biti na toplom, a vi ćete izgledati i do nekoliko centimetara više.

Kupujte pametno: Ovo je odeća koju morate kupovati za broj veću ili manju!

foto: Profimedia

Strukirana midi haljina

Iako komadi u midi dužini, odnosno koji sežu do ispod kolena, na oko ne deluju kao dobar izbor za niske devojke, haljine su druga priča.

Strukirana midi haljina ili model na preklop u trenu će vam podariti vitkiji izgled i izdužiti vas. Ali s haljinom do poda ne očekujte jednaki efekat i to je dužina koju biste trebale uvek izbegavati, dok kratki modeli mogu biti dobar izbor ako su pametno iskombinovani.

V-izrez

Košulje, bluze pa i haljine s V-izrezom su, uz pantalone i suknje visokog struka, najbolji modni saveznici za niske devojke, a pogotovo kada su u paru. V-izrez otvara vrat te ga tako izdužuje, a to se odražava i na ostatak vaše figure.

Odeća koja nikako nije za posao: 16 nedozvoljenih odevnih predmeta na radnom mestu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs