praktični saveti

Letnje oblačenje za niske devojke: 6 odevnih kombinacija u kojima ćete izgledati kao manekenka! (FOTO)

Japanke, ravne sandale i baletanke ne izlaze iz mode, a vole da ih nos i devojke nižeg rasta. Ako vam smeta taj "manjak" koji se bez potpetica gubi, nudimo nekoliko saveta kako izgledati višlje i s ravnim petama

Moda
Autor:
Letnje oblačenje za niske devojke: 6 odevnih kombinacija u kojima ćete izgledati kao manekenka! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Naravno da volimo da nosimo cipele na štiklu jer već jako dobro znamo da izdužuju noge i čine figuru perfektnom. Međutim, uvek postoje dani kada poželimo da nosimo nešto udobnije, jednostavnije, opuštenije. Naši mali stilski trikovi dodati će ti poneki "vizualni" centimetar i bez visokih peta! Minić + baletanke

Ako voliš da nosiš miniće leti, samo napred, ali ako ih kombinuješ s ravnom obućom izbegavaj rimljanke i generalno sandale čiji se kaiš završava oko zgloba, zato što vizualno skraćuju noge. Bolje odaberi baletanke koje će savršeno ukrasiti nogu i zaokružiti celi outfit, a tvoju figuru učiniti izduženijom.

Kratki šorts + mokasine

Kratki šorts i baletanke nisu najbolja kombinacija za devojke nižeg rasta, ali to ne znači da treba potpuno da odustaneš od ravnih cipela. Mokasine ili patike su super odabir uz šorts jer ti neće vizualno "smanjiti" figuru!

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on

Midi suknja + sandale

Ok, priznajemo, midi suknje nisu najlakše za kombinovanje, ali zato treba da pratimo generalno pravilo: kod midi dužina - naglasi gležnjeve! Biraj sandale bez previše kaišića ni bilo čega drugog što bi tvojim nogama moglo oduzeti centimetre...

A post shared by Amelia Liana (@amelialiana) on

Maksi haljina + patike

Da bi izgledala višlje u maksi suknjama i haljinama, visoke potpetice nikako nisu presudne. Takva haljina ionako izdužuje figuru, prema tome možeš da biraš obuću koju želiš. Nama se najviše sviđa kombinacija patika i duge haljine, ali nećeš pogrešiti ni sa sandalama ali i popularnim papučama.

A post shared by Dora Predojevic (@dorica505) on

Farmerice + papuče

Ravnu obuću možete da kombinujete i uz farmerice! Loafer modeli ili papuče sjajno idu na džins, a daju super stajliš utisak.

A post shared by Lydia (@lydiaemillen) on

Kulote + espadrile

Kulote nas u startu već malo plaše jer vizualno mogu da skratite noge, ali u kombinaciji sa kul espadrilama ove pantalone dobijaju super moderan izgled, a naša figura zbog toga ne mora da pati.

A post shared by Željka Molnar (@lia_stazia) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs