Bez greške

Svaka žena može da izgleda perfektno: Savršen kroj haljine za baš vašu građu! (FOTO)

Istaknite ono najbolje na svom telu

Moda
Autor:
Svaka žena može da izgleda perfektno: Savršen kroj haljine za baš vašu građu! (FOTO)
Foto: Profimedia

U moru prelepih novih modela haljina, ponekad je stvarno teško odlučiti koja je prava za nas. Ako ste u nedoumici, neka vam vaša građa tela olakša izbor!

Peščani sat

Ako ste i vi srećnica poput Sofije Vergare, koja ima telo u obliku peščanog sata, praktično možete da obučete bilo koji model haljine. Kroj koji prati liniju bokova na vama uvek izgleda najbolje, a upravo ova građa tela je kao stvorena za sve one uske modele. Struk je najuži deo vaše figure pa predlažemo da ga uvek dodatno naglasite.

Haljina broj 1 za proleće i leto: Bar jednu ovakvu morate da nabavite! (FOTO)

foto: EPA / Nina Prommer

Jabuka

Za oblik tela koji definišu nešto šira ramena, nedefinisan struk i tanke, vretenaste noge idealne su haljine s malim dekolteom i širim naramenicama. V-izrez takođe može da bude dobar izbor, ali samo ako nije previše dubok. Pristaju vam i haljine na preklop, kao i one sa visokim strukom, koje će izdužiti i izjednačiti figuru. Ako želite, stomačić možete da prekrijete naborima koji počinju odmah ispod linije grudi i koji se lagano šire prema ivici haljine, kako preferira i slavna Riz Viterspun.

Uklopite cipele sa garderobom: Modna pravila koja treba da znate!

foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

Kruška

Za kruškoliku građu, koja je inače najčešća ženska građa, vrlo je važno naglasiti gornji deo tela i odvući pažnju od bokova i zadnjice. To se najbolje može postići haljinama otvorenog dekoltea i naglašenog struka, kao i onima koje su šire u donjem delu. Ako imate jače bokove i bedra, birajte modele koji lagano padaju preko donjeg dela tela.

Stilista prve dame Amerike otkrio tajnu njenog besprekornog izgleda! (FOTO)

foto: Profimedia

Sitna građa

Sve žene koje su sitnije građe obožavaće haljine bez previše nabora i jednobojne modele koji naglašavaju njihovu figuru. Takođe, na sitnim ženama poput Sare Džesike Parker, kratke haljine uvek izgledaju elegantno, čak i u dnevnim prilikama, a kraća dužina suknje vizualno će izdužiti noge.

Stil Jelene Gavrilović: Najlepše odevne kombinacije fatalne zavodnice iz serije Istine i laži! (FOTO)

foto: AP / Charles Sykes
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs