Ovo ne garanatuje da će se njihova kreacija nositi

Iza sjaja i raskoši: Saznajte kroz šta dizajneri prolaze kako bi poznati nosili njihovu odeću!

Za dizajnera nema bolje reklame od poznatog lica koje na crvenom tepihu nosi kreaciju s njegovim potpisom

Moda
09:53h Autor:
Iza sjaja i raskoši: Saznajte kroz šta dizajneri prolaze kako bi poznati nosili njihovu odeću!
Foto: Profimedia

Kad na crvenom tepihu vidimo poznatu glumicu u haljini s potpisom ni ne pomišljamo na dizajnera i muke koje je morao da prođe kako bi njegova kreacija osvanula na fotografijama!

Za dizajnera nema bolje reklame od poznatog lica koje na crvenom tepihu nosi kreaciju s njegovim potpisom.

Za takvu reklamu bore se mladi dizajneri, koji žele napokon da stignu pod reflektor javnosti, ali i renomirana modna imena koja, ako žele da ostanu na vrhu modne igre, moraju da budu aktuelna.

Poznati dizajner objasnio veliku žensku muku: Evo zašto vam se čini da nemate šta da obučete!

foto: EPA / Nina Prommer

Svi znamo da za raskošne haljine poznate dame ne plaćaju, naprotiv, njihovi stilisti im pre svakog događaja nude mnoštvo skupocenih opcija, ali jeste li znali da dizajner plaća i same troškove prevoza?

O ovoj temi raspričao se dizajner Kristijan Siriano, čije kreacije rado nose Rijana, Kajli Kuoko, Sara Hajlend, Hajdi Klum, Lena Danam i mnoge druge dame, piše američki Cosmopolitan.

"Dizajner mora mnogo da potroši kako bi izradio haljine i modne dodatke, a zatim ih još i slao širom sveta", izjavio je Siriano.

Glamurozne toalete od najfinijih materijala ne mogu se samo poslati poštom, potrebna je posebna pažnja kako bi do poznate osobe stigle u jednom komadu, a u nekim slučajevima samo za toalete kupuje se dodatno mesto u avionu.

Poznati dizajner promenio lični opis: Uz novu kolekciju pokazao i novi izgled!

foto: EPA / Paul Buck

"Ponekad moram da platim 2.000 dolara kako bi preko noći poslao veliku kutiju iz Njujorka do Los Anđelesa", požalio se dizajner i dodao kako je za ljude iz njegove branše sezona Oskara najisplativija kad je reklama u pitanju, a najštetnija u smislu finansiranja prevoza.

Kako bi snabdeli zvezde haljinama za dodelu Oskara i zabave koje se odvijaju pre i nakon tog događaja, dizajneri znaju da potroše do 50.000 dolara, samo za poštarinu i prevoz kreacija. Naravno, to im ne garantuje da će njihove haljine zvezda zaista i obući.

Zašto poznati sami ne plaćaju dostavu?

"Mnogi poznati nemaju budžet za dostavu, a isto je sa stilistima. Ako želiš da neko s A-liste obuče tvojih ruku delo, isprsićeš se za račun."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs