Primenite ih što pre

Izgradite jedinstven i upečatljiv stil: Uz ovih 7 saveta, možete da postanete modna ikona!

Reč "uniforma" možda zvuči dosadno, ali ima je svaka ikona stila, bilo da je nosi tokom vikenda, na poslu ili svaki dan

Moda
Autor:
Izgradite jedinstven i upečatljiv stil: Uz ovih 7 saveta, možete da postanete modna ikona!
Foto: Profimedia

Bilo da želite da izgradite sopstveni stil ili samo želite da eksperimentišete i isprobate nešto novo, postoje jednostavni koraci koji će poboljšati vaš stil odevanja! Ovo je 7 zakona koje treba da ispratite:

1. Upoznajte svoj oblik tela Prvi korak u kreiranju savršenog stila je razumevanje svog oblika tela. Na taj način olakšati ćete sebi izbor odeće, budući da ćete znati šta laska vašoj figuri, a šta ne. Takođe, nije loše da u kupovinu povedete iskrenu prijateljicu, koja će vam pomoći u biranju odeće i donošenju konačne odluke. Možete da obratite pažnju i na poznate osobe koje imaju sličan oblik tela kao vi i gledajte kakve odevne kombinacije biraju.

Vešta igra Melanije Tramp: Žena od koje treba učiti! (FOTO)

2. Pronađite svoj zaštitni znak Većina ikona stila ima svoj modni potpis kojim se ističe. To može da bude jedan modni dodatak, desen ili način šminkanja koji se ponavlja. Na primer, Ana Vintur poznata je po svojim naočarima za sunce, pa i vi dajte mašti na volju i odaberite svoj zaštitni znak.

foto: Profimedia

3. Investirajte u odevne komade koje ćete nositi uvek iznova Uspešan i prepoznatljiv lični stil je nešto što ćete nositi godinama, tako da bi vaš fokus trebalo da bude na nošenju stvari koje volite da nosite. Na primer, mesec dana u određeni deo ormara izdavajajte odeću koju ste tokom tog meseca nosili, kako biste brzo shvatili šta je temelj vaše garderobe. Ako primetite da su farmerke vaš omiljeni odevni predmet, prilikom sledeće kupovine posebnu pažnju usmerite upravo na farmerke. Neka vaš stil ima osnovnu kombinaciju koju ćete prilagođavati različitim prilikama.

Uvek tražite broj veće: Ove odevne komade morate da kupujete u većoj veličini! (FOTO)

4. Pronađite pravu nijansu boje Baš kao i pronalaženje siluete koje vam odgovara, razmišljate i o idealnoj boji odeće prema tipu kože, boji očiju i kose. Bitno je da pronađete nijansu koja vama najviše odgovara i koja će "oživeti" celokupan izgled. Ne stoji svaka boja svakome!

A post shared by Iris Nijboer (@irisamberr) on

5. Pronađite svoju modnu inspiraciju Pronađite inspiraciju u poznatim ikonama stila. Sjajne ideje možete da pronađete kod Melanije Tramp, Brižit Makron, Blejk Lajvli i mnogih drugih poznatih dama, ali i kod večnih holivudskih diva poput Marlen Ditrih, Odri Hepbern, Brižit Bardo... I obične devojke i blogerke na Instagramu mogu da vas nadahnu svojim stajlingom.

Brižit Makron: Ona je dokaz da mušku kombinaciju bez problema mogu da nose i žene! (FOTO)

1 / 13 Foto: Profimedia

6. Napravite reviziju ormara Ključ za kreiranje ličnog stila je sređen ormar. Sortirajte svu svoju odeću i dobro razmislite koji segment garderobe zaista treba da obnovite. Proučite koje odevne komade čuvate, a nikada ne koristite, i što pre se rešite stvari koje ne koristite i napravite mesta za nove.

7. Kreirajte svoju ''uniformu'' Reč "uniforma" možda zvuči dosadno, ali ima je svaka ikona stila, bilo da je nosi tokom vikenda, na poslu ili svaki dan. Reč je idelanoj odevnoj kombinaciji na koju znate da možete da se oslonite u svakoj prilici, što ne znači da uvek mora da izgleda isto. Možete da se poigrate sa modnim dodacima i izgledaćete besprekorno.

Zvezda crvenog tepiha: Anđelina Džoli blistala u neverovatnoj Versaće haljini! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs