Šta je previše

Nisu svi trendovi idealni za sve prilike: 10 pravila odevanja za formalne žurke i proslave! (FOTO)

Jedna od najvažnijih stavki pre nego što uopšte upadnete u nedoumicu šta obući je u koje vreme se događaj održava

Moda
Autor:
Nisu svi trendovi idealni za sve prilike: 10 pravila odevanja za formalne žurke i proslave! (FOTO)
Foto: Profimedia

U deset stavki pomažemo vam da razgraničite šta je zapravo previše formalno, a šta jednostavno previše za prilike kao što su koktel zabave, piše Elle.rs.

1. Obratite pažnju na date informacije

Jedna od najvažnijih stavki pre nego što uopšte upadnete u nedoumicu šta obući, jeste možda i najznačajniji podatak po pitanju stilske tematike, a to je u koje vreme se događaj održava.

Ukoliko je u pitanju dnevna varijanata možete proći sasvim okej i bez neizbežne haljine, na primer par farmerica, bluza i potpetice imaće isti efekat kao i mala crna haljina u večernjim satima, a u večernjim satima je ne samo sasvim prigodno, već i očekivano da se pojavite u prikladnoj haljini.

Brižit Makron: Stilsko pravilo koje prva dama Francuske uvek poštuje!

foto: Profimedia

2. Imajte na umu ko je organizator

Ukoliko je vaš domaćin poznat po tome da nije ljubitelj novih, modernih trendova i pre teži nekoj tradicionalnoj formalnosti i klasici, onda bi svakako trebalo da probate da se uklopite u očekivani šablon.

3. Strahujete od previše blješavih detalja

Čak i ako ste od onih koji su skloni popularnom minimalističkom stajlingu, ne znači da ne možete svoj izgled s vremena na vreme začiniti nekim sočnim detaljem. Duge minđuše koje dosežu do ramena, sačinjene od blještavih kamenčića, zaokružiće izgled u glam pravcu.

Pravila od kojih žene sa stilom nikad ne odstupaju: Zato uvek izgledaju opako dobro!

foto: Profimedia

4. Kada ne možete da se odlučite, pojednostavite

Ukoliko se plašite da ne preterate, imajte na umu da obući se obično takođe nije rešenje. Minimalistička slip haljina je recimo idealna elegantna opcija, zbog koje nećete izgledati preterano doterano ili neformalno. Zaokružite izgled minimalističkim nakitom i aksesoarima poput obuće i tašnice za dodatni glamur.

5. Kroj, ne dužina

Iako je naravno važna i dužina, mini haljine nisu opcija, ali nisu ni one maksi - njih sačuvajte za ekstra glamurozne prilike. Pre se fokusirajte na kroj, poput suknje na preklop, detalja poput karnera ili pepluma.

5 zlatnih pravila odevanja kraljice mode: Jednu grešku ne prašta nikome! (FOTO)

foto: Profimedia

6. Mala roza haljina

Prema mudrom savetu Karla Lagerfelda koji kaže da osoba nikada ne može preterati sa malom crnom haljinom, a sa druge strane u istoj ne može izgledati ni suviše jednostavno, modni gurui nadograđuju stilsku lekciju: ne ograničavajte se na jednu boju. Neka vam aktuelna sezona bude najbolji saveznik. U prolećnim mesecima birajte romantičnu rozu ili meke pastele, dok leto podržava svetle boje. Jesen traži zemljane tonove i one tople neutralne, dok se sa zimskim ambijentom divno uklapaju zagasiti i topli tonovi dragog kamenja, ali u nešto luksuznijoj varijanti kada je upitanju tekstura, poput satena ili pliša.

Neprocenjivi modni saveti Đorđa Armanija: Budite zapamćeni, ne samo primećeni!

foto: Profimedia

7. Ne insistirajte na trendovima

Bez obzira što redovno pratite modu i dešavanja na crvenom tepihu i izgarate od želje da ponesete tu savršenu seksi haljinu kakvu ste nedavno kupili, a apsolutno može da parira i onima na crvenom tepihu, razmislite još jednom kakva je prilika u pitanju, suzdržite se. Biće prilike da zasijate u tom fabuloznom izdanju negde drugde. Nisu svi trendovi idealni za sve prilike.

8. Kokteli ne podrazumevaju samo koktel haljine

Naročito ukoliko događaj započinje odmah nakon posla, svileni (ili satenski) blejzer i pantalone sasvim su adekvatan izbor za ovu priliku. Samo promenite bluzu koju nosite ispod ili je jednostavno nemojte ni nositi, a svoju svakodnevnu tašnu zamenite za onu na preklop. Kombinezon je takođe odličan izbor iz vrlo sličnih razloga.

Budite ikona stila: Ovako se pravilno bira obuća za svaku odevnu kombinaciju! (FOTO)

foto: Profimedia

9. Kada su u pitanju tašne držite se one "manje je više"

U ovakvim prilikama pismo torbice idealan su izbor. Ovakav aksesoar u paru sa cipelama može najklasičnijoj kombiinaciji dati otmenu notu.

Kad žena napuni 40: Pravila oblačenja za zrelu damu sa stilom! (FOTO)

foto: Profimedia

10. Ne zaboravite na šminku

I kada sve gore navedeno uzmete u obzir, kompletan utisak može da se pokvari sa samo jednom stavkom, a to je šminka. Naravno ne treba preterivati sa nagalašenom šminkom, ali bi isto tako trebalo da obratite pažnju na detalje, poput toga da vam se čelo recimo ne sija, to zaista može da pokvari kompletan utisak.

Odeća otkriva koliko ste moćni: 3 načina da unapredite poslovni stil!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs