Srećan rođendan!

5 zlatnih pravila odevanja kraljice mode: Jednu grešku ne prašta nikome! (FOTO)

Pratite njene savete i nećete moći da pogrešite

Moda
13:29h Autor:
5 zlatnih pravila odevanja kraljice mode: Jednu grešku ne prašta nikome! (FOTO)
Ana Vintur, Foto: Profimedia

Ana Vintur, najuticajnija žena sveta mode i urednica američkog izdanja magazina Vog, danas slavi 68. rođendan. Tim povodom donosimo vam njena zlatna modna pravila dobrog odevanja koja možete pronaći u nastavku...

1. Investirajte u svevremenske komade i nosite ih često

foto: Profimedia

Prema mišljenju Ane Vintur, umesto ormara punog trendi krpica bolje je imati nekoliko kvalitetnih odevnih komada, dobro krojenih i napravljenih od finih materijala. Oni su skuplji, ali dugoročno će se više isplatiti jer će trajati duže.

Oskar de la Renta: Žena treba da ima samouveren hod i prepoznatljiv parfem (FOTO)

2. Više rizika, manje ziheraških kombinacija

foto: Profimedia

Načelna pravila dobrog odevanja svima su poznata, ali ponekad treba malo rizikovati prilikom odabira odevnih komada. Moda je pre svega igra. Možete je shvatati ozbiljno, ali pritom se ipak morate i dobro zabaviti, zato zaboravite na neka zastarela pravila o kombinovanju dezena, materijala, boja i tekstura.

Nekad je nošenje više od jednog dezena po kombinaciji bilo nezamislivo, kostim od vune ili tvida nije se nosio uz kožne jakne, a sa šarenim odevnim komadima sparivale su se samo jednobojne cipele. Naravno, sva ta pravila slobodno odbacite i prepustite se maštovitim modnim igrama koje mogu rezultovati fantastičnim izdanjima.

Saveti modne ikone Dajan von Furstenberg (70): Pravila koje svaka žena treba da zna posle tridesete! (FOTO) 3. "Reciklirajte" odeću

foto: Profimedia

Mnoge slavne dame nikada neće dva puta obući istu kombinaciju ili odevni komad. Ana to pravilo odbacuje i zagovara "recikliranje" odeće, pogotovo kada su u pitanju večni komadi. Zašto biste sjajne pantalone, haljine, suknje čuvali u ormaru i obukli ih samo povremeno? Nosite ih kad god to poželite, povremeno nadopunite nekim novim detaljem i uživajte u odeći u kojoj se osećajte najbolje.

Nesvakidašnja životna priča Ajris Apfel (96): Više je više, a manje je dosadno! (FOTO)

4. Pronađite svoj stil i držite ga se

foto: Profimedia

Samo zato što se trenutno nose predimenzionisani komadi koje vi lično ne volite, ne znači da iz svog ormara morate izbaciti užu odeću i obavezno posegnuti za širokom. Odeću u kojoj se ne osećate dobro i koja vam ne pristaje slobodno ignorišite i birajte onu koja laska vašoj figuri i šalje poruku o vašoj ličnosti.

Iako ima pristup svim cipelama najvećih i najcenjenijih modnih kuća, Ana više od 20 godina nosi isti model Manolo Blanika napravljen po meri. Bez obzira na trendove, verna je jednim cipelama.

Gazila je preko svih da bi ostvarila cilj: Gospodari imperijom od 100 milijardi dolara! (FOTO)

5. Nosite boje

foto: Profimedia

Ana Vintur je velika zagovornica modnog šarenila. Tamne i jednobojne komade obavezno nadopunjuje raskošnim šarenim detaljima, a u jednom izdanju spojiće i po nekoliko različitih boja koje uopšte ne moraju da budu komplementarne.

Najveći modni greh koji Ana nikome ne prašta jeste potpuno crna kombinacija. U videointervjuu za Vog svojevremeno je izjavila kako nikada ne bi nosila crno od glave do pete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs