trend

Beretka je modni dodatak godine: Izgledajte kao francuskinja! (FOTO)

U naše ormare vraća se jedan možda čak pomalo zaboravljen modni dodatak za hladnije dane, a to je beretka. Sada više nema sumnje da će vladati ovom sezonom i biti naša omiljena kapa, jer beretku viđamo svuda...

Moda
14:27h Autor:
Beretka je modni dodatak godine: Izgledajte kao francuskinja! (FOTO)
Fej Danavej u sceni iz filma "Boni i Klajd", Foto: Profimedia

Prvo smo je primetili na jesenjskoj modnoj reviji kuće Dior, na kojoj su modeli šetali niz pistu s šik kožnim beretkama na glavama.

ALi, Dior svakako nije bio jedini – Guči i Armani, još su dve renomirane kuće koje su pomogle definisati jedan od nama najdražih modnih trendova za ovu sezonu.

Jedini odevni komad koji treba da nabavite za zimu: Udoban, moderan, neophodan! (FOTO)

Da se trend zaista i "uhvatio", dokazuje nam Instagram i obilje fotografija poznatih blogerki na njemu. A pre njih, u ovakvim šarmantnim kapicama uživale su redom legende: Marlen Ditrih, Idit Pjaf, Odri Hepbern, Fej Danavej, pa čak i princeza Dajana.

Lepota beretke je u tome da se može nositi na više načina, povučena napred, povučena u stranu ili jednostavno preko cele glave, dok vam je kosa istovremeno "ugurana" u nju.

Beretku najčešće zapravo povezujemo s francuskom modom, pa tako i trendseterice ovih dana marširaju ulicama modnih metropola u svojim beretkama, ističući kako se osećaju baš poput Parižanki. Na koje ih sve načine nose proverite u nastavku...

Šik u svakoj prilici: Ove jeseni ponesite neobične i hrabre komade! (FOTO)

Објава коју дели Irina (@irinahp) дана

Објава коју дели Adenorah (@adenorah) дана

Објава коју дели Tezza (@tezzamb) дана

Објава коју дели Jenny Cipoletti (@margoandme) дана

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs