Obavezno pogledajte

Šest nezaboravnih "malih crnih haljina" na filmu: One su ih nosile ovako! (VIDEO)

Mnogo od ovih glumica su upravo ostale upamćene po ovim scenama!

Moda
15:10h Autor:
Šest nezaboravnih "malih crnih haljina" na filmu: One su ih nosile ovako! (VIDEO)
Mirel Dark, Foto: Profimedia

U sećanje na nedavno preminulu francusku glumicu Mirel Dark koja je ponela na filmu jednu od najriskantnijih malih crnih haljina u istoriji kinematografije, donosimo vam šest nezaboravnih glumica, scena i haljina u kome glavnu ulogu ima upravo ona...mala crna haljina.

Stil koji ne izlazi iz mode: 10 ključnih komada po izboru Odri Hepbern (FOTO)

1. Mirel Dark u "The Tall Blond Man with One Black Shoe", 1972

Francuska komedija iz 1972. godine u kom Mirel Dark igra Kristinu, zavodnicu i vrhunskog policijskog detektiva. U jednoj sceni ona se pojavljuje u maksi crnoj haljini koja je sa prednje strane zatvorena, dok je izrez na leđima toliko dubok, da otkriva čak i deo pozadine lepe glumice.

2. Rita Hejvort u filmu Đilda, 1946

Satenska haljina bez bretela koju je Rita Hejvort ponela u filmu Đilda iz 1946. godine i u kom je odigrala njen čuveni striptiz po kome je glumica i ostala upamćena.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

3. Grejs Džons u filmu Bumerang, 1992

Neverovatna Grejs u ovom filmu igra Helen Strejndž, i oponaša sebe i svoju pevačku karijeru. Crna duga haljina sa otvorenim ramenima u futurističkom stilu postala je kultna kao i osoba koja ju je ponela.

4. Isabela Roselini u filmu Plavi somot, 1986

Film je inspirisan istoimenom pesmom iz 60-tih, koju je čuveni reditelj i umetnik Dejvid Linč pretočio u ovaj izvanredan film. Isabela Roselini nosi haljinu od šljokica, sa dubokim dekolteom dok zavodi mladog studenta.

5. Anita Ekberg u filmi Sladak život, 1960

Jedna od najčuvenijih scena u istoriji kinematografije je upravo ovaj ples koji je izvela ova prelepa glumica u fontani Trevi u Rimu, dok ju je Marčelo Mastrojani gledamo i divio se.

Telo u obliku peščanog sata: One su ubedljivo najlepše žene u istoriji! (FOTO)

6. Kim Basinger u fimu 9½ nedelja, 1986

Pre 50 nijansi sive, imali smo 9½ nedelja. Erotska drama 80-tih u kojoj glavne uloge tumače Kim Besindžer i Miki Rurki, govori o Elizabet koja ulazi u neobičnu seksualnu vezu sa Vol Strit bankarom. U jednoj od scena, Kim Besindžer se pojavljuje u crnoj mini haljini sa dugim rukavima u stilu 80-tih.

Kim Besindžer otkrila svoje najstrašnije iskustvo: Plakala sam, tresla se, nisam izlazila iz kuće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs