Obožavaju modu

Buntovnice plave krvi: Princeze koje ne haju ni za kakva pravila! (FOTO)

One će definitivno diktirati nove modne zakone
Moda
20:58h Autor:
Buntovnice plave krvi: Princeze koje ne haju ni za kakva pravila! (FOTO)
Foto: Reuters / Eric Gaillard

Kada vam neko kaže princeza, verovatno vam na pamet pada nežna lepotica sa dugom balskom haljinom, skoro kao iz crtanih filmova. Međutim, nešto nam nije dalo (modnog) mira i želeli smo da kroz konkretne primere redefinišemo "stil princeze", piše Elle.rs.

Ovo je lista princeza koje su smelije u svakodnevnim kombinacijama, kojima je visoka moda više od revije i za koje smo sigurni da će u budućnosti diktirati modna pravila!

Ovo su "IT" žene, buntovnice plave krvi kojima je moda u krvi:

Foto: Reuters / Eric Gaillard
Foto: Reuters / Eric Gaillard

1. Šarlin, princeza od Monaka

Bivša prvakinja u plivanju poreklom je iz Južnoafričke republike, 2011. udala se za Alberta Drugog, princa od Monaka. Princeza je jako privukla pažnju medija svojim besprekornim stilom koji čine komadi koji dolaze direktno sa piste. Favorizuje futurističku modnu dramu izraženu kroz kreacije miljenika - Diora, Versaćea, Akrisa i Armanija.

Svaka žena koja se ovako obuče, izgleda kao milion dolara: Pet Da, i jedno ogromno Ne!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Sirivanavari Nariratana, princeza TajlandaJoš kao dete je gajila velika interesovanja za sport i modu, a kada ju je pozvao Pjer Balmen da izlaže 2007. godine u Parizu, princeza se predstavila zanimljivom kolekcijom Presence of the Past (Prisustvo prošlosti), koja je jednim delom bila i odavanje priznanja njenoj baki. Ostala je verna glavnom gradu Francuske na taj način što je stalni gost na revijama Šanela, Diora i Luj Vitona, a definitivno je i zvezda stila jer se opredeljuje za duge haljine i suknje često sa etno motivima iz njene zemlje.

Formula odevanja za žene posle tridesete: Sve osim ovih 12 stvari je višak! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Šarlot Kaziragi

Miljenica mnogih dizajnera, uvek je aktuelna u svetskom džet setu. Očigledno da njen osećaj za modu nije slučajan - nasledila ga je od bake, čuvene modne ikone i glumice Grejs Keli. Za nju važi pravilo da je velika dama u kreacijama sa revija, ali i kada je u farmerkama. Među omiljenim dizajnerima šaramantne Šarlot su Stela Mekartni i Guči.

Haljinu Kejt Midlton ćete odmah poželeti: Samo za prave dame! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Dina Aljuhani Abdulazis

Ova princeza se ne uklapa u pravila koje nameće šerijatski zakon u Saudijskoj Arabiji. Dina ne nosi hidžab i burku, ima kratku kosu, oblači se ekscentrično, nosi otvorene sandale i visoke potpetice, pa i gola ramena i suknje iznad kolena. Omiljeni brendovi su joj Proenca Šuler i Akne, a kao vlasnica D’NA butika fokusira oštro oko za modu na mlade talente.

Sve žene sveta joj zavide zbog muža: Sad su poludele zbog njene haljine! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Klotilda KuroKao venecijanska princeza i nagrađivana glumica, Klotilda se pojavljuje na cvenom tepihu i kao umetnica, ali i kao predstavnik kraljevske porodice. Bilo kako bilo, prelepa 48-godišnjakinja izgleda savršeno. Njenu francusku tananost naglašavaju ženstveni komadi u vidu dugih haljina i suknji.

Foto: EPA / Alexander Koerner
Foto: EPA / Alexander Koerner

6. Alesandra de Osma

Bivša peruanska menekenka će postati u martu sledeće godine supruga princa Kristijana i članica nemačke kraljevske kuće.

Međutim, lepa Alesandra je počela da obavlja svoje dužnosti u velikom stilu, birajući često komade u jakim, intezivnijim bojama.

Oblačila se kao svaka normalna žena: Modne lekcije princeze Dajane za sva vremena (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs