Pronađite inspiraciju

Modni saveti za žene starije od 50: Trikovi koji podmlađuju! (FOTO)

U poznijim godinama, crna više nije dobrodošla baš u svakoj prilici
Moda
14:54h Autor:
Modni saveti za žene starije od 50: Trikovi koji podmlađuju! (FOTO)
Foto: Profimedia

Starost obično podrazumeva mudrost, ali to ne znači da se o svemu zna sve!

Mali i praktični modni saveti za starije dame mogu čitav pogled na život da im promene, ako su upućeni iz dobre namere. Jer, istina je da se vremešne osobe ne snalaze baš najbolje birajući stvari po meri za sebe.

Seksi i izazovna, ali nikad vulgarna: Melanija je stvarno kraljica stila! Pogledajte zašto! (FOTO)

Veoma često stariji ljudi, ili oni koje godine već lagano menjaju, prave stilske greške koje ih čine još starijim. Postoji mnogo načina da se održi mladost duha, ali kada je mladost kojom zračimo, ona estetska, u pitanju, dešava se da iz nebrige pravimo iste greške.

Ostati mlad duhom je priča koja zaslužuje posebnih nekoliko redaka, a ovde se fokusiramo na temu stilizacije i modnih saveta kod starijih žena.

Izbegavajte crnu odeću

Koliko god crna boja isticala seksepil i činila da vaša figura izgleda tanje, problem se javlja kada kontrastna nota vaše kože nadjača crnu. Nošenje ovakvih kombinacija često privlači pažnju, a oni koji obraćaju pažnju na vas pogledom će povući i detalje. Ukoliko već nosite crnu boju, dodajte i neki aksesoar koji će razbiti naglašen kontrast.

10 najvećih grešaka kod odabira letnje obuće: Ne bacajte pare na pogrešne modele!

Šeron Stoun (59), Foto: Profimedia
Šeron Stoun (59), Foto: Profimedia

Skrivanje nekada naglašava

Imajte u vidu da skrivanje atributa kao što su kukovi ili stomak često prave problem, pa ukoliko se utežete u blejzer ili majicu da biste prekrili ove "nepravilnosti", nije nemoguće da ostanete primećeni. Po negativnom. Naime, ponekad skrivanje problema može da napravi kontraefekat, pa vodite računa o tome.

Dužina suknje ili haljine

Žene treba da povedu računa o dužini suknje koju nose. Produžetak suknje u odnosu na godine donosi smernost u izrazu, a seksepil ističe na drugačiji, suptilniji, ali jednako važan način. Na ovaj način izbegavaju se primetni celulit, bore oko kolena, i često povlačenje suknje nadole, zbog kog kilograma viška u kukovima.

Nove Instagram zvezde koje imaju preko šezdeset godina: Žene carice! (FOTO)

Monika Beluči (52), Foto: Profimedia
Monika Beluči (52), Foto: Profimedia

Naočare, dugotrajno rešenje za podočnjake

Kada god ste u diliemi kako da korigujete podočnjake, rešenje predstavljaju i naočare sa dioptrijom ili bez nje koje mogu igrati važnu ulogu kao modni detalj. Okvire birajte u odnosu na boju kose. Vodite računa - kontrastne linije lica i oblika naočara ponekad umeju da prave problem. Na primer, oblim licima jednostavno ne pristaju četvrtaste naočare.

U godinama ste, dajte mašti iznova na volju!

Postoje godine koje nas naprosto formalno ograničavaju. Poslovni sastanci koji podrazumevaju određenu garderobu, prijemi, ograničavanje u kombinacijama boja, tokom tridesetih i četrdesetih godina predstavljaju nam putokaz kojim se krećemo. Ali, kada nastupe godine penzije, smiraja i one kada želimo da još jednom budemo luckasti kao nekada, idealno su područje za testiranje novih modnih momenata.

Kombinacije šarenih košulja, stilizovani karirani sakoi, leptir mašne sa tufnama, neke su od ideja koje možemo da koristimo kako bismo svoju starost podmladili, u džezu i slobodnom "fazonu".

Oblačila se kao svaka normalna žena: Modne lekcije princeze Dajane za sva vremena (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs