Pogledajte

Dodela Britanskih modnih nagrada: Glamur na crvenom tepihu u Londonu (FOTO)

Kuća Aleksandar Mekvin proglašena je brendom godine, dok je Džidži Hadid ponela laskavu titulu modela godine
Moda 07.12.2016. - 10:23h Autor: Gloria.hr / Elle
Foto: Reuters
1 / 12 Foto: Reuters

Britanska dodela modnih nagrada je bila po običaju krajnje glamurozna: 4000 gostiju, uključujući modele, dizajnere i zvezde uživalo je okruženo s 8000 Svarovski kristala u Rojal Albert Holu u Londonu.

 

U sferi nagrada među najistaknutijim dobitnicima su bili: kuća Aleksandar Mekvin proglašena je brendom godine, dve nagrade pripale su kući Guči, a magazinu Vog dodeljena je posebna nagrada povodom stotog jubileja, piše Elle.rs.

 

Gazila je preko svih da bi ostvarila cilj: Gospodari imperijom od 100 milijardi dolara! (FOTO)

 

Ralf Loren sa suprugom, foto: Reuters
Ralf Loren sa suprugom, foto: Reuters

Ipak, dodelom su dominirale mlade nade: Džejden (18) i Vilou (16) Smit dobitnici su "Fashion Icons" nagrade, dok je 21-godišnja Džidži Hadid proglašena modelom godine.

 

Džidži Hadid, foto: Reuters
Džidži Hadid, foto: Reuters

Nagrade za najbolje dizajnere otišle su u ruke Krega Grina i Simon Roče, što je bilo malo iznenađenje večeri s obzirom da su ove nagrade prethodnih godina osvajali mnogo poznatiji brendovi.

 

Nećete verovati šta Kejt Midlton i Ana Ivanović imaju zajedničko: Krajnje neočekivano! (FOTO)

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ovogodišnja dodela je po prvi put u istoriji bila bez prefiksa "British", pa se sada radi samo o Fashion Awards. Takođe, manifestacija je bila humanitarnog karaktera.

 

Skupljala su se finansijska sredstva za dobrotvornu ustanovu Fashion Council's Education Foundation koja osigurava školarine za studente dizajna. Očekuje se da će u idućih deset godina biti prikupljeno oko 10 miliona funti.

 

Kejt Mos i fotograf Mario Testino, foto: Reuters
Kejt Mos i fotograf Mario Testino, foto: Reuters

Naravno, kao i kod svake dodele nagrada, u prvom planu je bio crveni tepih kojim su prošetale manekenke Naomi Kembel i Kejt Mos, pevačice Lejdi Gaga i Nikol Šerzinger, te mnogi drugi.

 

U galeriji ispod teksta pogledajte fotografije:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs