Veliki Karl Lagerfeld

Realni citati modnog maga: Proći kroz težak životni period je fizički korisno, čak i poželjno!

Smatram da su tetovaže odvratne. To je kao da sve vreme živite u Puči haljini, ozbiljno je rekao Karl
Moda
10:32h Autor:
Realni citati modnog maga: Proći kroz težak životni period je fizički korisno, čak i poželjno!
Foto: Profimedia

Moguće je da u vezi modnog maga koji stoji iza imena Šanel i Fendi, postoji još autentičnosti koje se ne tiču samo njegove pojave. Možete da se složite ili ne sa njegovim stavovima, ali mu morate odati priznanje na drskosti i originalnosti!

Kada Karl Lagerfeld izvede svoju žensku Šanel četu na pistu, u poslednjem defileu on to završava u svom uobičajenom izdanju: ozbiljno lice, strateški stilsko odelo - uniforma, tamne naočari, izbeljena kosa vezana u rep, dok usput najverovatnije uobličava svoje misli o lepoti, zdravlju, modi i svetu uopšte.

Lagerfeld, poznati i kao beskrajan izvor citata, jasno pokazuje izgled kome teži: potpuno je predan održavanju gipke linije, o čemu je čak napisao i knjigu, The Karl Lagerfeld Diet.

Veliki Karl preferira jednostavne šik rutine i nije fan trenda stalnih tetovaža, iako nam nešto govori da bi on i njegova verna družbenica, mačka Choupette, podržali najnoviju tetovažu Kendal Džener.

On nikad nije igrao po pravilima: Obično sam loš, ali kada sam dobar, đavolski sam dobar!

U nastavku pročitajte naše omiljene Lagerfildizme u vezi zdravlja i tela i glave:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

O svojoj kosi vezanoj u rep

"Kad sam se umorio pomodne duge, kovrdžave kose - jer mi je kosa kovrdžava - počeo sam da vezujem rep. To je bilo 1976. Što znači da vezujem rep već 35 ili 36 godina! Nije loše, hm? To je najjednostavnija frizura. Nemam baš dara za frizure. Ne volim gel i slične proizvode. A savršeno i ide sa ovim belim prahom, jer mi kosa inače uopšte nije toliko bela."

O žrtvama u ime mode

"Smršao sam 90 kilograma da bih mogao obući odela Hedi Slimane"

O tetovažama

"Smatram da su tetovaže odvratne. To je kao da sve vreme živite u Puči haljini."

O vežbanju

"Puno sam vežbao do svoje dvadesete godine. Bio sam tvrd iznutra. Imao sam samo malo postave i bio sam čvrsto šiven, uvek Šanel..."

O uspešnim dijetama

"Započnite dijetu u periodu sreće i optimizma."

O lepoti uopšte

"Lepota - ili želja da se bude lep - je samo po sebi opasna motivacija. Neko, zaboravio sam ko, jednom je rekao 'Da li osoba koja voli drugu zbog njene lepote zaista voli tu osobu?' Tako da nemojte se fokusirati samo na lepotu... pristojan izgled je dovoljan da bi se ljudi više zainteresovali za vašu dušu. Zbir naših iskustava je ono što nas čini zanimljivima, a proći kroz težak period u životu može biti i fizički korisno. Možda čak i neophodno."

Ne postoji ružna žena, samo lenja: Ove modne savete ne smete propustiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs