Birajte komade koje ćete moći da nosite godinama

7 modnih pravila Viktorije Bekam

Pozajmite ideje iz prošlosti, najpre odaberite veš, pa zatim ostatak odeće i eksperimentišite, ali se držite nekih klasičnih zapovesti
Moda
10:04h Autor:
7 modnih pravila Viktorije Bekam
Foto: Shutterstock

"Obožavam stil 50-ih. Odeća je tako skrojena da vaša silueta izgleda fantastično", kaže bivša spajsica. Ukoliko ste želeli da izgledate kao ova poznata modna kreatorka, sada imate priliku za to, jer Viktorija Bekam (Victoria Beckham) daje 6 najbitnijih saveta, za koje smatra da će biti idealne smernice svakoj ženi za idealno oblačenje.

1. Vuzuelizujte kompletan stil Umesto da kopate po gomili garderobe pitajući se šta da obučete, zamislite kako biste želeli da izgledate danas i odaberite ključni komad iz svog ormana. Sve ostalo će se složiti samo kao kockice, kaže gospođa Bekam.

2. Pozajmljujte iz druge ere Inspirišite se različitim dekadama i modnim stilovima iz prošlosti. Moda se uvek vraća, tako da ono što je bilo aktuelno nekada svakako može da pronađe ponovo svoj put do slave.

3. Investirajte u bezvremene komade "Retko kupujem nešto što je očigledno deo sezonske kolekcije", objasnila je Poš. Ona preporučuje da umesto toga birate komade koje ćete sigurno moći da nosite godinama. "Pre pet godina sam kupila božanstvene "Vivienne Westwood" čizme i još uvek ih volim. Pre neki dan sam obukla "D&G" haljinu staru 11 godina, koja i dalje izgleda fantastično. Kupujte klasike koji nikada neće zastareti."

4. Aksesoari su obavezni Prava torba ili naočare za sunce mogu potpuno transformisati izgled. Naravno, već znamo da Viktorija ne izlazi iz kuće bez naočara, a ona dodaje da ih ima na stotine.

5. Oblačite se iznutra ka spolja

Da, veš je oslonac čitavog stila, a Viktorija Bekam insistira na tome da se gaćice i brus moraju podjednako pažljivo birati baš kao i ostatak odeće.

6. Budite hrabri i prilagođavajte Ne morate biti profesionalni dizajner poput nje, ali ste slobodni da eksperimentišete sa odećom i prilagođavate je sebi. Zato skraćujte, dodajte, oduzimajte, našivajte i rašivajte – Viktorija kaže da ćete na taj način postići upečatljiv lični stil.

7. Držite se klasičnih zapovestiSjajno je povremeno izaći iz svih okvira, ali postoje modna pravila koja bi trebalo da važe uvek. Ako imate duboki dekolte, noge bi, ipak, trebalo da prikrijete. Ako želite da uskočite u minić, gore izaberite nešto što više pokriva. "Nemojte sve pokazati. Mnogo je seksepilnije kada se nešto ostavi mašti", kaže poznata kretaorka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs