Izgubio bitku sa rakom

Premunio Džon Kazablankas, osnivač Elite Model Look-a

Najpoznatiji modni agent, koji je odgovoran za karijere najvećih manekenskih imena, preminuo je u 70-oj godini, nakon višegodišnje borbe sa bolešću
Moda
22:02h
Premunio Džon Kazablankas, osnivač Elite Model Look-a
Foto: Wiki Image

Kontroverzni Džon Kazablankas (John Casablancas) je premunio nakon duge borbe sa rakom. Imao je 70 godina.

Kazablankas je svetsku slavu stekao osnivanjem Elite Model Look takmičenja, na kom su oktrivene Tatjana Patic (Tatia Patitz), Sindi Kraford (Cindy Crawford), Niki Tejlor (Nicky Taylor) i mnoge druge manekenke, koje su 90-ih stekle status supermodela. Tokom 80-ih je imao vezu sa tada 16-godišnjom Stefani Sejmur (Stephanie Seymour), koja će nešto kasnije, zajedno sa Naomi Kembel (Naomi Campbell) i Klaudijom Šifer (Claudia Schiffer) dobiti status superstara.

Kazablankas je kasije kritikovao supermodele, nazivajući ih razmaženim pijavicama. Iz modnog sveta se zvanično povukao 2000. godine, nakon što je BBC napravio dokumentarac koji je povezao ovo takmičenje sa prostitucijom. Iako Kazablankas nije bio među optuženima, ipak se povukao i preselio u Rio, u kom je i preminuo.

Jednom je izjavio da mu sem Linde Evanđeliste (Linda Evangelista), nijedna manekenka iz ere supermodela nije zahvalila na stečenoj slavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs