Nekadašnja urednica američkog Voga

Bakica Džoan (80) zvezda nove modne kampanje: Stil ne poznaje godine! (FOTO)

Najoriginalnijom kampanjom za sezonu proleće/leto, modna kuća je dokazala kako stil ne poznaje godine
Moda
21:12h Autor:
Bakica Džoan (80) zvezda nove modne kampanje: Stil ne poznaje godine! (FOTO)
Foto: Twitter / Olivia Wilde

Nakon simpatičnih bakica koje su imale glavnu ulogu u poslednjoj kampanji italijanskog dua, Dolče i Gabane, na red je došla modna kuća Celine koja je odlučila da zvezda njene prolećne kampanje bude legendarna američka spisateljica i novinarka, 80-godišnja Džoan Didion.

Iako verujemo da su se mnogi zbunili ovim izborom, modni insajderi znaju koliko je angažovanje Didionove značajan i veliki potez, jer ne viđamo baš često dame starije od pedeset u kampanjama vodećih brendova, prenosi Elle.rs.

A Džoan Didion je prava, ultimate Celine žena koja već nekoliko godina inspiriše Phoebe Philo koja je očarana kul pojavom zanimljive Džoan - njena minimalistička garderoba, potpuno odsustvo šminke i razbarušena kosa.

Evelin Nezbit je bila prvi svetski supermodel, zbog nje je vođeno suđenje veka!

Kad malo bolje razmislite, Džoan jeste otelotvorenje Celine žene koja voli da nosi udobnu, prijatnu i kvalitetnu odeću, minimalističnog kroja i svedene, zagasite palete i koja je suzdržana, ali uprkos tome krajnje promišljena i modno obrazovana, te inspirativno opuštena, kul osoba.

Za sve nepućene, Džoan Didion je spisateljica, scenaristkinja, autorka 5 romana i desetak eseja, zvezda intelektualne scene Njujorka koja je bila urednica američkog Voga od 1956. do 1963. godine.

Trenutno je u medijima objavljena samo jedna promo fotografija koju je fotografisao veliki Juergen Teller s Džoan u jednostavnoj crnoj haljini iz prolećne kolekcije i velikim crnim sunčanim naočarima.

OVDE pročitajte četiri modna saveta Olive Palermo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs