Mnoge žene nesvesno prave greške u izboru garderobe i izgledaju starije nego što jesu: Evo kako to da izbegnete

Dok pravi izbor garderobe može naglasiti mladalački duh, nesvesno pravljenje modnih grešaka može učiniti da izgledamo starije nego što zaista jesmo

Moda
19:36h Autor:
Mnoge žene nesvesno prave greške u izboru garderobe i izgledaju starije nego što jesu: Evo kako to da izbegnete
Foto: Profimedia

Odabir odeće može značajno uticati na to kako se osećamo i kako nas drugi doživljavaju. Međutim, mnoge žene nesvesno prave greške u izboru garderobe zbog kojih mogu izgledati starije nego što jesu.

Evo nekoliko uobičajenih modnih grešaka i saveta kako ih izbeći:

1. Previše tamnih boja

Crna i druge tamne boje su bezvremenske i elegantne, ali kada su dominantne u garderobi, mogu učiniti da lice izgleda bledo i umorno. Starije žene bi trebalo da unesu više svetlijih tonova poput pastelnih boja, nežnih bež ili svetlosivih nijansi koje osvežavaju ten.

Odeća
foto: Shutterstock

2. Zastareli krojevi i dizajni

Odeća sa krojevima koji više nisu u trendu, poput preširokih sakoa ili predugih suknji, može dodati godine. Moderni krojevi koji prate liniju tela, a nisu preuski, idealni su za sve generacije. Birajte komade koji prate trenutne trendove, ali su i dovoljno neutralni da traju nekoliko sezona.

Moda, Rolka, Sako
foto: Profimedia

3. Previše formalna odeća

Dok elegantna garderoba ima svoje mesto, svakodnevno nošenje previše formalnih komada, kao što su poslovni kompleti ili kruta odela, može vas učiniti staromodnim. Kombinacija ležernih i formalnih komada daje mladalački, opušteniji izgled. Na primer, poslovni sako može izgledati sveže uz ležerne farmerke i bele patike.

4. Nošenje prevelike odeće

Odeća koja je preširoka ili vrećasta može sakriti vašu siluetu i učiniti da izgledate starije i zdepastije. Umesto toga, birajte komade koji su prilagođeni vašem obliku tela, ali ne preuski. Pronađite ravnotežu između udobnosti i stila – blago strukirani kaputi ili haljine sa remenom vizuelno produžuju i podmlađuju figuru.

kaput, predimenzionirani sako, oversajzd sako
foto: Shuterstock

5. Neprikladni aksesoari

Aksesoari mogu potpuno promeniti vaš izgled, ali previše masivni nakit ili zastareli dodaci mogu dodati godine. Umesto teških ogrlica i previše formalnih torbi, birajte elegantne i svedene komade – diskretan nakit i moderne, manje torbe daju sofisticiran i svež izgled.

6. Neadekvatna obuća

Obuća ima ključnu ulogu u tome kako ćete izgledati. Teške, masivne cipele mogu skratiti noge i učiniti figuru nezgrapnom. Umesto toga, birajte elegantnije modele sa diskretnom potpeticom ili jednostavne patike koje kombinuju stil i udobnost. Cipele sa špicastim vrhom, na primer, mogu vizuelno produžiti noge i dati dozu elegancije.

7. Previše slojeva

Slojevitost je često trik za postizanje stila, ali previše slojeva odeće može vas učiniti vizuelno težim i starijim. Pokušajte da birate odeću koja je jednostavna za kombinovanje, ali ne preterano slojevita, kako bi vaš izgled bio uredan i mladalački.

Moda, Stajling, Jakna, Pliš, plišana jakna, šešir, Plisana odeća
foto: Shuterstock

8. Izbegavanje odeće koja prati figuru

Mnoge žene, u želji da sakriju određene delove tela, biraju previše opuštenu odeću koja nema definisanu liniju. Ovo može rezultirati beživotnim izgledom. Ključ je u tome da birate komade koji prate vašu figuru i naglašavaju najbolje delove vašeg tela, a da se i dalje osećate udobno.

Savršena garderoba ne znači slepo praćenje modnih trendova, već pronalaženje ravnoteže između stila, udobnosti i mladalačkog duha. Prava kombinacija boja, krojeva i aksesoara može učiniti da izgledate svežije, mlađe i samopouzdanije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs