Francuskinje ni u snu ne bi obukle ovih 5 stvari: Umesto toga biraju ove komade i zato su najelegantnije na svetu

Francuskinje važe za najelegantnije žene na svetu i nikada ne bi obukle ovih 5 stvari.

Moda
21:43h
Francuskinje ni u snu ne bi obukle ovih 5 stvari: Umesto toga biraju ove komade i zato su najelegantnije na svetu
Foto: Printskrin@Ksusha/Pinterest

Postoje određeni stilovi i modni komadi koje Francuskinje (blago rečeno) ne razumeju i ne prihvataju. Odrasle na estetici Džejn Birkin i Koko Šanel– žene sa ovog podneblja morale su da uskoče u velike cipele i tako se, decenijama unazad, gradila svojevrsna estetika Francuskinja.

Koko Šanel je jednom prilikom izjavila: "Na izlasku iz kuće pogledajte se u ogledalo i skinite jedan aksesoar viška, onda ste tek spremni za polazak."

Dakle šta Francuskinje nikada ne nose?

1. Helanke / trenerke

Kako je Karl Lagerfeld jednom izjavio: "Ako je trenerka vaš odabran modni komad znači da ste izgubili kontrolu nad svojim životom."

Helanke, Moda
foto: Blackbelt / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Toga se, generalno, pridržavaju i Francuskinje. Koliko god da nekada žele komfor, ipak će ga zadržati isključivo za teretanu ili dan kod kuće. Nešto najležernije u čemu ćete videti Francuskinje na ulici jesu dobre farmerice ili pantalone na crtu, bele patika bez natpisa i logoa i neki slatki top.

2. UGG čizme

Devojke koje neguju filosofiju francuskog oblačenja UGG čizme svrstavaju u modni zločin. Ako vidite žene u Parizu da nose ovaj model čizama čvrsto verujte da su u pitanju turistkinje.

čizme
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Umesto ovog tipa obuće odlučiće se za čizme na malu četvrtastu štiklu i zaobljen prednji deo, nešto najsličnije modelima iz šezdesetih koje je nosila Šeron Tejt. Za ravnu verziju biraju naizgled muški model cipela na pertlanje.

3. Koledžice

Koledžice
foto: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ako pitate bilo koju ženu od stila – ovakve jakne treba da ostanu tinejdžerima u američkim srednjim školama. Iako veoma popularne u modnom svetu, Francuskinje odbijaju da ih prihvate kao potencijalni modni komad u koji treba investirati. Uvek će se pre odlučiti za dobru vanvremensku kožnu jaknu ili mantil.

4. Previše boja

Hajdi Klum
foto: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia

Serija "Emili u Parizu" i njena glavna junakinja prikazuju sve suprotno od onoga šta je inicijalna estetika Francuskinja (i sve ono na šta Francuskinje odmahuju glavom). Dakle, dve boje maksimum, plus eventualno neka u vidu aksesoara (ali retko). Boje koje dolaze u obzir su crna, bela, teget, bež, siva i svetloplava. Sve van toga predstavlja ozbiljan izlazak iz komfor zone.

5. Logomanija

Majica
foto: Printskrin@Marta Globyte/Pinterest

Iako je jedna od najstarijih francuskih kuća, Luj Viton, svoj identitet izgradila na monogramu, Francuskinje se trude da ovaj trend preskoče jer se on kosi sa svim estetskim normama na kojima počiva njihova modna filosofija. Ako se nekad i provuče ovaj trend kroz aksesoar – na njima nikad nećete videti kompletan izgled na kojem dominira logo. Šanel torba ili šnala na kaišu završava posao.

Stil/Journal

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs