Zbog ovog čoveka su 3 najzgodnije žene došle na Kapri u osamljenu vilu: Nakon burne noći stigla mu je poruka VOLIM TE

Popularni i voljeni dizajner od strane poznatih ličnosti, Simon Port Žakmus, prikazao je u nedelju svoju cruise reviju za 2025. nazvanoj La Casa(ita.Kuća). Doživeo je tešku tragediju u životu, a potom izgradio brend ni iz čega.

Moda
12:38h
Zbog ovog čoveka su 3 najzgodnije žene došle na Kapri u osamljenu vilu: Nakon burne noći stigla mu je poruka VOLIM TE
Foto: Piovanotto Marco/ABACA/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Božanstvena revija održala se u čuvenoj vili pisca Kurcija Malapartea, koji ju je sagradio na litici italijanskog osrtva Kapri.

Tačka koja povezuje vilu Malaparte i Žakmusa jeste utkana kroz samo postojanje brenda Žakmus, jer je film Žana Lika Godara Le Mépris(Prezir), u kom se pojavljuje ova zanimljiva vila, direktno inspirisala Simona Porta Žakmusa da pokrene svoj brend.

Ova revija osim što slavi korene brenda, umetnost, arhitekturu i naravno modu, slavi i 15 godina od osnivanja, što pokazuje da je odabir ovog mesta za reviju bio razumljiv.

Žakmusova kolekcija odgovarala je estetici lokacije. Revija na Kapriju bila je bogata čistim linijama, golišavim i providnim izgledom, sa minimalnom paletom koja je odgovarala mediteranskoj estetici Napuljskog zaliva, koja je istakla reviju u pozadini pored same vile.

Žakmus
foto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Draperije u stilu neo-boginje je dala silueti novu dimenziju senzualnosti i čistoće i sukobila se sa radikalnim oblicima, kao što su A-krojevi, kako ističe francuski "Vog".

Torbe koje su dominirale, bile su baš one koje su asocirale na plažu i odmor na pesku, okupani suncem i lepotom uživanja, kao što je La Spaggia, a pored toga se istakla i Le Bombola, baket torba čije je ugaone linije povezuje arhitekturu i modu(još jedna referenca na vilu).

Ceo pogled kretanja kroz čuvene stepenice Malaparte vile, deluje kao da se penjete u beskrajno plavetnilo neba, a na samom vrhu bi vas dočekao još jedan beskraj kroz morsku pučinu.

Žakmus
foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia
1 / 7 Foto: MATTEO CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia

Sve zvanice na reviji morale su doći pomorskim saobraćajem, jer teren na kome se nalaze nije prohodan ni pešaka za ljude, a kamoli za drumski saobraćaj ili vazdušni(osim ako ne iskačete padobranom ili iz helikoptera).

Nakon revije, Leticija Kasta mu je uputila nežne reči: Hvala ti za sve, volim te.

Ko je zapravo Simon Port Žakmus?

Žakmus
foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Simon Port Žakmus je rođen 16. januara 1990. u Bramejeanu, malom selu na pola puta između Marseja i Avinjona, u Provansi. Iako veoma vezan za svoje korene, još kao tinejdžer je sanjao da se preseli u Pariz kako bi nastavio karijeru u modi i ostavio svoj trag u svetu kroz odevanje i dizajn.

Sa 18 godina otišao je u francusku prestonicu, gde je pohađao dizajnersku školu ESMOD. Uprkos reputaciji institucije, Žakmus je bio razočaran akademskim podučavanjem, što je, zajedno sa preranom smrću njegove majke, navelo mladog dizajnera da napusti školu nakon samo tri meseca.

Nakon što je napustio svoju akademsku karijeru Simon Port je kasnije radio kao stilista do 2009. godine, kada je osnovao sopstveni brend, koristeći devojačko prezime svoje majke, Žakmus, u čast sećanja na svoju prvu muzu.

Simon Port Žakmus sa majkom
Simon Port Žakmus sa majkom foto: Printskrin@simon_porte_jacquemus/Instagram

Dizajner je najpoznatiji po svojoj odeći pastelnih boja koja stvara trendove i izluđuje društvene mreže. Mediteran, porodica, ljubav i ironija su sastojci koji pokreću Žakmusovu estetiku, kako tvrdi L'Officiel.

Ono što poznate ličnosti obožavaju kod njega, jesto to što je majstor za kreiranje viralnih komada na društvenim mrežama(slično kao Tom Ford svojevremeno sa svojim provokativnim reklamama za Guči, Iv Sen Loran i svoj čuveni brend), što zvezde takođe učini glavnim temama magazina.

Kreacije mladog francuskog dizajnera susreću se svuda, bilo da se radi o njegovim ogromnim slamnatim šeširima, skulpturalnim haljinama ili torbi Le Chiquito, čija je minijaturna verzija postala bestseler i nezaobilazni komad na crvenom tepihu.

Privatni život

O Žakmusovom privatnom životu se ne zna mnogo osim onoga što on deli na društvenim mrežama.

Oženio se svojom partnerom Markom Maestrijem, sa kojom je živeo nekoliko godina, u avgustu 2022.

Njih dvoje su se upoznali pod slučajnim okolnostima. Simon je radio na projektu sa Markovim bratom, Joanom, poznatim francuskim ragbi igračem koji je sa svojim bratom otvorio komunikacijsku agenciju, i pobrinuo se da se njih dvoje upoznaju.

Venčanje je bilo jedan od najvažnijih događaja u godini i okupilo je mnogo gostiju modne industrije visokog profila i poznatih ličnosti kao što je albanska pevačica Dua Lipa, bliska prijateljica dizajnera.

Posle nešto manje od dve godine braka, par je dobio dvoje dece, Sun i Miju, koji su rođeni u aprilu ove godine.

U nastavku pogledajte celu reviju.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs