Sencazija maturske večeri: Došao obučen kao junak iz bajke, a njegova pratilja u lambordžniju, svi su u njih gledali

Oni su bili najveća senzacija mature, ukrali su sve poglede

Moda
Autor:
Sencazija maturske večeri: Došao obučen kao junak iz bajke, a njegova pratilja u lambordžniju, svi su u njih gledali
Foto: Privatna Arhiva

Pre deset i više godina, maturske večeri su izgledale znatno drugačije. Devojke su birale haljine duge do zemlje, često nazvane "balskim" ili "maturskim" haljinama. Nije bilo preterane golotinje niti previše šminke. Ključ je bio u tome da devojke izgledaju zrelo i otmeno, kao da polažu ispit zrelosti. Mladići su nosili klasične smokinge, sa mašnama i kravatama. Cilj maturske večeri bio je da tek punoletni maturanti izgledaju kao odrasli i zreli ljudi.

1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Danas su se vremena promenila. Maturanti su izašli iz klišea i strogih formi, sada se takmiče ko će izgledati šik, originalnije i drugačije. Tako se jedna devojka pojavila u Lambordžiniju, ali je veći šok usledio kada ju je dočekao momak u potpuno šik izdanju. Nosio je potpuno belo odelo sa plavom kravatom, a preko odela beli ogrtač. Njegov stajling izazvao je razne komentare na TikToku.

"Izgleda kao Betmen u belom," "Baba oprala čaršav pa ga ogrnula," "Ko je pustio Aladina iz čarobne lampe," pisali su korisnici, ali je bilo i mnogo onih koji su bili oduševljeni njegovom smelošću, odelom i izgledom.

Ubrzo su svi preusmerili pažnju na skupoceni automobil u kojem je devojka, njegova pratilja, stigla na matursko veče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs