ZENDEJA JE ZA CRVENI TEPIH OBUKLA FARMERKE I KORSET: Ako mislite da su obične, varate se

Zendeja se za crveni tepih pojavila u izdanju koje deluje jednostavno, međutim...

Moda
ZENDEJA JE ZA CRVENI TEPIH OBUKLA FARMERKE I KORSET: Ako mislite da su obične, varate se
Foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postoji li nešto što Zendeja ne može da uradi? Manje od dan nakon što je debitovala u vintidž Kavalijevoj toaletu sa zapanjujućim resama iz 2010.godine, glumica je upravo stigla na još jedan crveni tepih u arhivskom izgledu koji je bio jednake forme i funkcije, barem tako izgleda.

Za događaj pod nazivom Crne žene u Holivudu u četvrtak, Zendeja je odbacila svoje haljine za koje se ne može reći da su uobičajane, i povremeno robotsko odelo, u korist farmerki do gležnja i prozirnog korseta.

Glumica je smelo odabrala farmerke za crveni tepih. No, to nisu obične farmerke kako deluju na prvi pogled. U pitanju su farmerke sa revije Žana Pola Gotjea za kolekciju visoke mode 2020. što znači da su pravljene ručno od početka do kraja. Taj ručni rad, ponekad zna da oduzme vreme za izradu i po nekoliko dana, a znaju i da koštaju kao novi Mercedes.

Takođe, korišćenje teksasa za kolekcije visoke mode je samo po sebi čudno, jer nije materijal koji se ističe po ekskluzivnosti, no, Gotje je uspeo da ih interpretira u visoku modu.

Zendeja
foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zendeja je stilizovala svoj široki teksas sa korsetom sa koščatim paternom, koji je bio proziran i sa srebrnim ukrasima. I dok se novinarska turneja filma ,,Dina: Drugi deo" možda završila, ovaj specifičan način odevanja se i dalje osećao u tom univerzumu. Naročito kada uzmete u obzir glumičinu izuzetno veliku srebrnu ogrlicu, slojeve zdepastih narukvica i lančani kaiš sa resicama, koji su inspirisani pakovanjem od limenke.

Pored toga, zbog aksesoara za vrat, glumica nije mogla da regularno pomera glavu, jer joj je bio visok i uzak, što je otežavalo pokretljivost.

Iako je za raspravu da li ovaj izgled predstavlja „arhivsku“ modu, Zendeja i njen stilista Lo Rouč imaju sklonost da izaberu neke prilično istorijske kombinacije. I ovaj izgled nije bio drugačiji.

Zendeja
foto: Monica Schipper / Getty images / Profimedia

Izgled koji je Zendeja nosila, jeste onaj koji se pojavio na poslednjoj reviji dizajnera Žana Pola Gotjea pre nego što se penzionisao u 2020. sa preko 200 izgleda i puno zvanica.

Ovaj ležerniji izbor bio je prirodan za dnevni događaj, posebno u poređenju sa haljinama od tila i avangardnim komadima koji su takođe bili uključeni u pomenutu kolekciju mode. Glumica je svoj izgled upotpunila svojim omiljenim Lobutin salonkama, vlažnom šminkom i jednostavnom uvijenom kosom.

Uzastopni izlasci na crveni tepih, bili bi izazov za svakoga, to jest ako se ne zovete Zendeja. Sledeća velika stavka na glumičinom rasporedu je dragulj u kruni sezone: dodela Oskara. U nedelju uveče bi trebalo da glumica govori i uruči nagradu.

Zato, ostanite uz nas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs