NAJVEĆI MODNI ZLOČINI MUŠKARACA U SRBIJI: Bele čarape na crne cipele nije ono najgore na šta pomislite

Muškarci u Srbiji često mogu da naprave velike modne promašaje

Moda
NAJVEĆI MODNI ZLOČINI MUŠKARACA U SRBIJI: Bele čarape na crne cipele nije ono najgore na šta pomislite
Foto: Shutterstock

Balkanska moda često nosi svoj jedinstveni šmek, ali ponekad muškarci s ovih prostora naprave nekoliko modnih promašaja koji ostave jak utisak. Bez obzira da li je reč o preteranom kiču ili nedostatku osećaja za stil, neki od ovih promašaja postali su gotovo legendarni. Evo nekoliko klasičnih modnih grešaka koje balkanski muškarci često prave:

Preterana upotreba zlatnog nakita:

Na Balkanu, zlatni nakit često simbolizuje bogatstvo i status, ali ponekad se pretera sa njegovom upotrebom. Slojevi zlatnog lanca oko vrata, prstenja na svakom prstu i narukvice do lakta mogu izgledati neukusno i pretrpano.

Ekscentrični uzorci i boje:

Balkanski muškarci često vole da se istaknu kroz šarene uzorke i jake boje. Međutim, kombinovanje previše različitih uzoraka ili nošenje previše jarkih boja može izgledati napadno i neukusno.

muška moda, moda
foto: Promo

Preveliki i preuski odevni komade:

Nošenje prevelike ili preuske odeće može biti česta pojava. Preveliki sakoi ili pantalone mogu izgledati neuredno, dok preuske majice ili košulje mogu izgledati nepristojno.

Neprikladna obuća:

Obuća je važan deo svakog stila, ali neki balkanski muškarci često prave greške u izboru. Nošenje sportske obuće na formalnim događajima ili previše formalne obuće na opuštenim okupljanjima može izgledati neprilagođeno. Možda i najveći promašaj mogu da budu bela čarape na crne cipele.

Burberry Prorsum, Muška Moda
foto: Reuters

Neodgovarajući modni dodaci:

Dodaci poput satova, naočara za sunce ili šešira mogu doprineti stilu, ali samo ako su odabrani pažljivo. Preterivanje s modnim dodacima ili nošenje neodgovarajućih dodataka može narušiti izgled.

Loša briga o odeći:

Nepravilno održavanje odeće može uništiti i najbolje odjevne kombinacije. Fleke, izbledele boje ili istrošeni materijali mogu izgledati neuredno i neugledno.

Muškarac, portret, srbin
foto: Shuttertock

Nedostatak individualnosti:

Pokušaj da se previše kopiraju trendovi ili da se previše prati modna industrija može dovesti do gubitka individualnosti. Važno je da muškarci izraze svoj jedinstveni stil umesto da slepo prate modne trendove.

Neprikladna odeća za godišnje doba ili priliku:

Nošenje kratkih rukava na zimskom vetrovitom danu ili previše formalne odeće na opuštenoj zabavi na plaži može izgledati neprilagođeno i neukusno.

Iako su ovi modni promašaji česti među balkanskim muškarcima, važno je istaći da svako ima pravo na svoj stil i izbor odeće. Ipak, s malo više pažnje i promišljenosti, svaki muškarac može izbeći neke od najčešćih modnih zamki i istaći se na pozitivan način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs