SAMO ON JE IMAO TAJ LUKSUZ DA 3 GODINE BUDE BEZ POSLA I POSVETI SE SVOM LJUBAVNIKU: O ovom čoveku će se tek pričati

Zek Pozen izabran je za novog kreativnog direktora konglomerata Gapa.

Moda
SAMO ON JE IMAO TAJ LUKSUZ DA 3 GODINE BUDE BEZ POSLA I POSVETI SE SVOM LJUBAVNIKU: O ovom čoveku će se tek pričati
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Čuveni modni kreator Zek Pozen, posle dugi niz godina, vraća se na velika vrata modne industrije kroz angažman za konglomerat Gap.

Modni konglomerat, koji poseduje "Banana Republik", "Old Nejvi" i "Atlit", fokusira svoje napore na dizajnersku stranu poslovanja. Dana 5. februara, Gap Inc. je objavio saopštenje za štampu u kojem je 43-godišnji kreator izabran kao njihov novi izvršni potpredsednik i kreativni direktor kompanije Gap Inc.; kao i glavni kreativni direktor "Old Nejvia".

Zak Pozen
foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pozen, koji je diplomirao na Sentral Sent Martinsu, utro je svoj put u američkom svetu mode čim je stigao u Njujork i radi u industriji više od 25 godina. Od pokretanja svog brenda, odlučni dizajner se igrao sa elegantnim siluetama i živopisnim tkaninama, oblačeći poznate ličnosti poput Opre Vinfri, Kejti Holms, Sare Džesike Parker i Ume Turman za događaje na crvenom tepihu.

Nažalost, morao je da zatvori svoju kompaniju 2019. godine zbog bankrota, prema saopštenju bivše kompanije.

Dobitnik CFDA(Američkog saveta modnih dizajnera) Svarovski nagrade Peri Elis za žensku odeću vidi ovaj posao kao idealnu priliku.

On je istakao u saopštenju za medije da su: "Gap Inc. i njeni brendovi decenijama oblikovali američku modu i pop kulturu i ima toliko potencijala."

Melanija Tramp, Donald Tramp
foto: Profimedia

Zek Pozen je bio jedan od prvih dizajnera koji je 2017. godine javno odbio da oblači porodicu Tramp za vreme mandata bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Inače, ovaj diznajer je odrastao u veoma uspešnoj umetničkoj porodici koja je uvek bila njegova velika podrška. Priča se da su njegovi roditelji posvetili veći deo svog života njegovoj karijeri i održavanju njegovog brenda, što mu je moža i pružilo mogućnost da bude "bez posla" skoro 4 godine, od kako je doživeo bankrot.

Međutim, o privatnom životu Zaka Pozena zna se veoma malo. On je čovek bez skandala i bez mrlje. Pre tačno godinu dana verio se sa Harisonom Bolom, sa kojim je pre toga bio u dugogodišnjoj vezi.

Zak Pozen
foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne zna se tačno kada i kako su se njih dvojica upoznali, ali prvo javno pojavljivanje imali su 2021. godine.

Harison Bol je počeo da se bavi baletom kada je bio veoma mlad. Rodom iz Teksasa, Bol je prošao dug put da bi sreću našao pored slavnog modnog dizajnera.

"Osećam se kao da sam preskočio proces da budem dete", rekao je Bol jednom prilikom. "Sve je bilo tako intenzivno tako brzo i sada želim da to malo primirim, ali previše toga je već tamo. Ne mogu da vratim izgubljeno vreme."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs