5 NAJLEPŠIH VENČANICA SVIH VREMENA: Nosile su ih poznate dame a o njihovim upečatljivim detaljima se i danas priča

Venčanja poznatih su raskošna, spektakularna ali i osmišljena do najsitnijih detalja, takve su bile i venčanice slavnih dama.

Moda
Autor:
5 NAJLEPŠIH VENČANICA SVIH VREMENA: Nosile su ih poznate dame a o njihovim upečatljivim detaljima se i danas priča
Foto: Profimedia

Od dizajnerskih venčanica do vrhunskog dekora i strogo tajnih lokacija, poznate ličnosti znaju kako da venčanje izgleda luksuzno i svetski.

I dok takve ceremonije mogu biti uveliko premašivati budžet većine nevesta koje planiraju svoj veliki dan, ove venčanice vam mogu poslužiti kao inspiracija dok birate svoju savršenu haljinu.

1. Paris Hilton

Paris Hilton i Karter Reum su se venčali 11. novembra 2021. na nekadašnjem imanju Bel Er njenog pokojnog dede Barona Hiltona. Za ovaj događaj se odlučila da ponese izuzetnu haljinu Oscar de la Renta sa dugim rukavima i vezenom čipkom.

2. Hajli Biber

Hejli Boldvin je kontaktirala Virdžila Abloa i Of-Vajta da joj dizajniraju haljinu po meri za venčanje sa Džastinom Biberom 30. septembra 2019. Detalji, poput vela od čipke i bisernih ukrasa, čine ovu haljinu posebnom. Sama haljina je sirena kroja sa korsetom u sebi, dugim rukavima i naglašenim dekolteom.

3. Megan Markl

Za svoje televizijsko venčanje sa princom Harijem 19. maja 2018. u kapeli Svetog Đorđa, Megan Markl se odlučila za minimalističku venčanicu koju je dizajnirala Kler Vejt Keler iz Živanšija. Haljina je klasičnijeg i svedenijeg kroja i dugih rukava.

Megan Markl, princ Hari, venčanje
foto: Profimedia

4. Prijanka Čopra

Prijanka Čopra se pojavila u kreaciji Ralfa Lorena koja je takođe krojena po meri za venčanje sa Nikom Džonasom. Par se venčao 1. decembra 2018. u Indiji u palati Umaid Bhavan u Džodpuru. Njena ručno vezena čipkana haljina bila je ukrašena sa 2.380.000 sedefnih perlica.

5. Sofija Vergara 22. novembra 2015. Sofija Vergara se venčala sa Džoom Manganijelom u The Breakers u Palm Biču na Floridi. Ostajući verna svom stilu na crvenom tepihu, glumica je obukla haljinu bez bretela Zuhaira Murada koja naglašava njene obline. Haljina je bila ukrašena vezom i imala je ručno rađeni korset.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs