TRENDOVI

8 PARI CIPELA KOJE ĆE BITI U TRENDU OVE JESENI I ZIME: Jedan model SVAKA ŽENA mora da ima u svom garderoberu

Pred nama je nova modna sezona, a s njom dolaze i novi modni trendovi. Ovoga puta svu pažnju dajemo obući koja ove sezone izgleda - spektakularno!

Moda
Autor:
8 PARI CIPELA KOJE ĆE BITI U TRENDU OVE JESENI I ZIME: Jedan model SVAKA ŽENA mora da ima u svom garderoberu
Foto: Photo: Filippo Fior / Gorunway.c / ShowBit / Profimedia

Bez obzira na to je li u pitanju odeća, obuća ili modni dodaci, jesenja modna sezona doneće nam novitete s kojima se žene koje prate trendove žele što pre upoznati. Vog je predstavio svoju listu najvećih trendova u svetu obuće nastalu na temelju kolekcija za jesen/zimu 2023. viđenih na Nedeljama mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu.

Neki od modela koji su najavljeni kao sezonski trend ipak pripadaju kategoriji večnih klasika i zato će sigurno naići na dobre reakcije, a kao i svake sezone - tu je i nekoliko trendovskih modela koji će podeliti mišljenja.

1. Špic

Meri Džejn
foto: xx / Avalon / Profimedia

Mnoge dame cipele sa špicastim vrhom smatraju elegantnijim i lepšim. S druge strane, one koje preferiraju udobnost - nisu fan takvih modela. Nekoliko godina bili smo svedoci da se vratila obuća s četvrtastim vrhom, ali sada se u modu ponovo vraća - špic. Osim standardnih modela, prema najavi Voga najveću popularnost će imati balentanke sa špicastim vrhom.

2. Crne salonke

Sen Loren
foto: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia

S razlogom je nazivaju kraljicom cipela. Crne salonke apsolutni je klasik među obućom, najsvestraniji model ženskih cipela koji je nezamenjiv u većini prilika.

3. Puna platforma

cipele
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Znatno jednostavnije za kretanje od modela s tankim i vrtoglavo visokim potpeticama, cipele s punom platformom odavno su favorit mnogim ženama. Međutim, takvu obuću češće viđamo u letnjim kolekcijama. Na primer, espadrile s punom platformom godinama su letnji klasik. Sada je došlo vreme da puna platforma zavlada među zimskim cipelama.

4. Meri Džejn modeli

Meri Džejn
foto: xx / Avalon / Profimedia

Klasičan Meri Džejn model vrlo je prepoznatljiv. To je zatvorena cipela zaobljenog vrha, sa kaišećem preko rista i blok potpeticom umerene visine. Svet mode do sada je već mnogo puta redizajnirao ovu savršenu cipelu i podario joj upečatljiviji i moderniji izgled. Isto nas očekuje i u nadolazećoj modnoj sezoni.

5. Nabrane visoke čizme

Isabel Marant
foto: Photo: Filippo Fior / Gorunway.c / ShowBit / Profimedia

Za sve dame koje obožavaju trend visokih čizama stiže dobra vest. I one se vraćaju, ali u malo ležernijoj varijanti. Umesto uskih modela koji se pripijaju uz nogu, brojne modne kuće predlažu znatno udobnije nabrane modele. Stoje savršeno na mini suknje, smanjuju vizuelno nogu.

6. Cipele s mašnom

cipele sa mašnom
foto: Showbit.com / ShowBit / Profimedia

Svaka nova sezona donese nam i neku aplikaciju koja se nametne kao najtraženija. Nakon vladavine cvetnih aplikacija, došlo je vreme za mašne. Zavsino od veličine i dizajna, mašne mogu biti i preslatke i glamurozne. Jedno je sigurno – one su fantastičan ukras cipele.

7. Muške cipele

muške cipele
foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Izvadite iz ormara svoje mokasine i oksfordice ili zabeležite ove modele na svojoj listi za kupovinu. Obuća inspirisana klasičnim muškim modelima savršena je za ovu jesen. Osim navedenih, vrlo su popularne i takozvane "brogue" cipele. To je tradicionalno muški model s vrlo niskom i širokom blok-potpeticom. Prvi put su se pojavile u 19. veku na području Irske i Škotske, a nosili su ih farmeri prilikom rada na polju. Male rupice na ovim modelima koje danas doživljavamo kao ukrasni detalj zapravo su imale vrlo važnu funkciju - propuštale su vodu koja je farmerima ulazila u cipele tokom okopavanja.

8. Crveni modeli

Feragamo cipele
foto: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia

Sudeći prema najavama, crvena boja biće jedan od najvećih modnih trendova ove jeseni i zime. Osim na odeći i dodacima, nalazimo je i na cipelama. Ako ste ikad želeli u svojoj kolekciji da imate makar jedan model u efektnoj nijansi crvene boje, sada je pravo vreme za to.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs