fijasko

LETICIJA ODRŽALA MODNU LEKCIJU DOK JE NJENA SVEKRVA NAPRAVILA PROMAŠAJ: Kič haljina na kraljičinoj sahrani "bode oči"

Španska kraljica Sofija napravila je veliki modni promašaj kada se pojavila na kraljičinoj sahrani u upadljivoj haljini.

Moda
10:00h Autor:
LETICIJA ODRŽALA MODNU LEKCIJU DOK JE NJENA SVEKRVA NAPRAVILA PROMAŠAJ: Kič haljina na kraljičinoj sahrani "bode oči"
Kraljca Sofija našla se na meti kritika zbog upadljive odevne kombinacije, Foto: Profimedia

Poslednji ispraćaj kraljice Elizabete okupio je zvanice iz celog sveta među kojima su se našle najistaknutije ličnosti i najviši državni zvaničnici.

U fokus je došao i kodeks oblačenja koji su mahom svi ispoštovali. Pravila nalažu da je crnina primarna stvar koju treba ispoštovati kada je odevanje za tužne prilike u pitanju.

Jedna od bitnijih stvari jeste da odeća bude svedena i neupadljiva, s naglaskom na eleganciju. Takođe se izbegavaju upadljivi detalji na odeći, koji se mogu smatrati kičem, kao što su jarke boje i šljokice.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Na jučerašnjem događaju, koji se smatra istorijskim sve zvanice u Vestminsterskoj opatiji nosile su odevne komade lišene upadljivih elemenata.

Međutim, ipak se istakakla jedna odevna kombinacija koja privlači veliku pažnju, a koju su modni kritičari oštro osudili. Reč je o španskoj kraljici Sofiji, majci kralja Felipea VI i svekrvi kraljice Leticije.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Dok je Leticija kao i uvek pokupila brojne simpatije svojim izborom haljine, koja je bila veoma svedena i elegantna, Sofija se odlučila da ponese upečatljivu haljinu i kaput koji su pretrpani šljokicama i drugim detaljima.

Na njenoj haljini našao se i upečatljivi broš, dok je od nakita nosila glomaznu bisernu ogrlicu, kao i minđuše.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Za mnoge je to bio previše glamurozan odabir, pogotovo kada se uzme u obzir da nijedna druga kraljica ili princeza nije nosila sličnu kombinaciju s toliko naglašenim blještavim aplikacijama.

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Na društvenim mrežama komentarisalo se kako je Sofija mogla da uči od svoje snaje Leticije, koja je dobila velike pohvale za svoj stajling, a takođe su je ocenili kao najbolje obučenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs