sTILSKI Saveti

STILISKINJA OTKRIVA: Zbog OVIH stilskih grešaka kod nošenja farmerki izgledate JEFTINO!

Stilistkinja otkrila najveće greške koje pravimo kada kombinujemo farmerke sa čizmama!

Moda
Autor:
STILISKINJA OTKRIVA: Zbog OVIH stilskih grešaka kod nošenja farmerki izgledate JEFTINO!
Foto: Shutterstock

Gotovo da nema osobe na svetu koja nema barem jedne farmerke u ormaru. Ovaj odevni komad mnogima je omiljeni jer je praktičan, može da se kombinuje uz skoro sve, a uz to je i udoban.

Stilistkinja iz Nešvila, Bler, na Instagramu često objavljuje korisne modne savete, a u jednom videu se osvrnula i na greške koje pravimo u stilizovanju farmerki, zbog kojih stajling izgleda pomalo jeftino i staromodno.

Bler kaže, a to i pokazuje na primeru, da takozvani "bojfrend džins" odnosno farmerke ravnog kroja ne bi trebalo da upasujete u čizme ili bilo koju duboku obuću. Mnogo bolje izgleda kada pada preko obuće.

Druga greška koju mnogi prave, posebno u prolećnim odevnim kombinacijama je to što kada nose kraće farmerke one budu previše kratke i otkrivaju previše noge. Stilistkinja je pokazala da mnogo bolje izgleda kada farmerke otkriju tek centimetar-dva kože.

Ukoliko volite farmerke koje nemaju porub po dnu nego izgledaju "rasparano", Bler savetuje da budu dužine do čuklja jer će u suprotnom izgledati jeftino i staromodno.

Ove sezone ponovo su u trendu zvoncare, koje mogu da izgledaju sjajno i izduže vam figuru, ali stilistkinja upozorava da izbegnete čestu grešku i kupite predugačke farmerke koje se vuku po podu. Bilo da ih nosite sa ravnim ili cipelama sa štiklom, ispod njih treba tek malo da viri peta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs