DA LI SE SLAŽETE?

KAŽU DA JE OVO NEPRIHVATLJIVO, NEUKUSNO I TRAGIČNO: Ako imate 40+ zaboravite na ove odevne komade!?(FOTO)

Naravno da oblačenje treba prilagoditi godinama u određenoj meri, ali da li se zaista moramo držati ovih pravila?

Moda
17:59h Autor:
Foto: Shutterstock

Vreme prolazi, trendovi i moda se menjaju, a mi neminovno starimo. S godinama, garderoba koja je nekada činila da izgledamo stajliš i seksepilno, sada možda može imati sasvim suprotan efekat... Modni stilisti i eksperti za modu kažu da na određene odevne komade možete slobodno da zaboravite nakon 40. godine.

Donosimo vam listu modnih artikala i aksesoara, koji, prema rečima stručnjaka, ali i javnog mnjena, ne pristaju ženama koje su navšile 40. godinu života.

1. Redovno nošenje klač tobica

Mlade devojke mogu da nose klač torbice kao svakodnevni aksesoar. Nakon 40. godine, bolje je da ih nosite samo u specijalnim prilikama. Dajte prednost mini torbama redovnim danima.

2. Narukvice sa privescima

Često su ove narukvice veoma važne njihovim vlasnicima zbog lepih uspomena na neke događaje ili voljene osobe. Međutim, ovaj tip aksesoara može izgledati detinjasto, pa je bolje da zaboravite na njih u odraslom dobu.

3. Čarape u jarkim bojama

Samo školarke mogu da dozvole sebi da nose ovakve unihopke. Žena u njima može izgledati komično. Ako ne i tragično.

4. "Muški" duksevi

Tinejdžerke izgledaju sićušno i ranjivo u ovakvoj odeći. Odrasla žena jednostavno ne izgleda dobro obučena u ovakvoj odeći. Bolje birajte gaderobu u vašoj veličini.

5. Bezoblični kardigani

Ne postoji kardigan koji ne može da zameni dobro skrojen sako u neutralnoj boji. Zato slobodno kažite zbogom širokim bluzama i kardiganima.

6. "Tinejdžerske" haljine

Ako vam je haljina dobro stajala 10 godina i obasipani ste komplimentima, ne postoji garancija da će tako biti i nakon što pređete 40. godinu.

7. Odeća sa simbolima sportskih timova i muzičkih grupa

Ako ste zaista zagriženi za neki sportski tim, izbegavajte da nosite odeću sa njihovim logoom do sledeće utakmice. Međutim, ako kupujete odeću sa simbolima bendova ili sportskih ekipa samo zato što izgleda "kul", bolje ponovo razmislite.

8. Kape sa bućkama

Ovo je isti slučaj kao i unihopke u boji i veoma je tanka linija između fascinacije i komedije.

9. Pantalone neodređene veličine

Ovakve pantalone teško da ikome mogu dobo da stoje, uključujući žene preko 40 godina. Najbolje da zaboravite da uopšte postoje.

10. Iscepane farmerke

Iako su iscepane farmerice več duži niz godina trend koji ne jenjava, stilisti i modni stučnjaci smatraju da one nikako ne pristaju damama koje su prešle u 5. deceniju i da u njima deluju neozbiljno i neukusno.

Da li se vi slažete sa ovim modnim sugestijama, vezanim za godine?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...