kraljica leticija

ZA VEČERU SA ITALIJANSKIM PREDSEDNIKOM OKITILA SE DIJAMANTIMA KOJI KRIJU PRIČU: Ovako izgleda prava KRALJICA! (FOTO)

Baš kao i svaka zvanična poseta nekog predsedničkog para Španiju, i ova se završila svečanom večerom u organizaciji kralja Felipea i kraljice Leticije i to u kraljevskoj palati u Madridu

Moda
12:23h Autor:
ZA VEČERU SA ITALIJANSKIM PREDSEDNIKOM OKITILA SE DIJAMANTIMA KOJI KRIJU PRIČU: Ovako izgleda prava KRALJICA! (FOTO)
Kraljica Leticija, Foto: Profimeida

Malo posle 20 sati i 30 minuta, po španskom vremenu, u Prestolnoj sobi kraljevske palate u Madridu ušetali su španski kralj i kraljica, a potom i italijanski predsednik Serđo Matarela s ćerkom Laurom. Nakon poziranja okupljenim fotografima, uputili su se prema bogato ukrašenom stolu, gde su uživali u najukusnijim jelima.

A zvezda večeri je, kao i obično, bila jedna od najlepših kraljica, španska kraljica Leticija, koja je zablistala u tako jednostavnoj, a opet posebnoj crnoj, dugoj haljini koja je pratila njenu liniju tela. Ali, sve je palo u drugi plan zbog raskošne tijare koju je stavila na glavu.

DIZAJNERI PRESUDILI: Ovaj komad će biti apsolutni hit zimske sezone! (FOTO)

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Reč je o tijari imena Tijara kraljice Marije Kristine, koju je izradio sam Cartier za nadvojvotkinju Mariju Kistinu od Austrije kao poklon povodom njenog venčanja sa španskim kraljem Alfonsom XII, davne 1879. godine. Od tog dana ostala u familiji, a jedina je nepoznanica vezana za to je da je smrću baronice od Barselone ona postala lična imovina infante Pilar ili njenog brata kralja Huana Karlosa.

Tu istu tijaru prvi je puta nosila kraljica Sofija 2006. godine, tokom zvanične posete Norveškoj, dok je kraljica Leticija istu uskladila s ostalim detaljima - parom minđuša, ogrlice i broša, koji su pak bili u vlasništvu kraljice Viktorije Judžinije, poznate pod skraćenim imenom Ena.

JESENJI MODNI ODABIRI OLIVIJE PALERMO: Ništa jednostavno i svedeno, samo neka pršti! (FOTO)

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Upravo ta ogrlica, koju je Leticija nosila, ima isto tako zanimljivu istoriju. Bazu je napravio španski draguljar Ansorena i poklonio je povodom venčanja budućoj mladi kralja Alfonsa XIII. Tokom njihovog braka, a za posebne datume poput rođenja deteta, rođendana i godišnjica, darivao bi Enu dodatnim dijamantima, koje je ona potom ugrađivala na ogrlicu. U jednom je trenutku ogrlica morala da bude nošena 'u dva reda' - jedan kraći i jedan duži, da bi na kraju rastavila na dve ogrlice.

Za ovu priliku kraljica Leticija odabrala je kraću verziju ogrlice, s kojom se već pojavila na ceremoniji japanskog cara Naruhita 2019. godine.

KRALJICA RANIJA U DRUŠTVU PRINCA ČARLSA I KAMILE: Dva savršena izdanja žene koja modu drži u malom prstu! (FOTO)

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

A posebnu priču nosi i broš, koji u središtu ima sivi biser okružen s dva grozda dijamanata. Zanimljivo je da je orginalni broš imao samo jedan red dijamanata okružen oko središta, ali u nekom je trenutku tokom boravka u Eninom trezoru dodat i drugi red dijamanata. Broš se može nositi s različitim privescima ili bez ičega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs