Izaberite

Neka naočare za sunce krase vaše lice: Izaberite pravi oblik za vas!

Kako da izaberete naočare koje najbolje stoje vašem obliku lica? Morate prvo da znate šta da izbegavate, a čemu da težite
Moda
22:12h Autor:
Neka naočare za sunce krase vaše lice: Izaberite pravi oblik za vas!
Foto: Thinkstock

Kako biste kupile odgovarajuće naočare za vaš oblik lica, dobro se pogledajte u ogledalo, uočite koji oblik lica imate pa paravac u kupovinu.

Okruglo lice

Kako bi ublažili okrugao oblik lica birajte okvire ravnih linija i četvrtastog oblika. Izbegavajte okrugle forme. Okviri mogu biti tamno smeđi, sivi ili crni jer tamne boje će savršeno vizualno izbalansirati ovaj oblik lica.

Četvrtasto lice

Za razliku od okruglog, četvrtasto lice ne podnosi oštre ivice. Birajte okrugle i ovalne okvire u stilu Džeki O koji je obeležio sedamdesete godine. On će vizualno omekšati liniju čeljusti i čela.

Evo zašto je dobro nositi naočare za sunce tokom cele godine, više možete naći OVDE.

Ovalno lice

Žene ovalnog lica prave su srećnice jer im pristaje gotovo svaki oblik sunčanih naočara. Jedino o čemu morate voditi računa je veličina sunčanih naočara koja mora biti proporcionalna veličini glave.

Pogledajte futuristički izgled Amber Rouz sa naočarama koje su promenile stajling, više možete videti OVDE.

Srcoliko lice

Oblik lica opisuju naglašene jagodice i čelo. Izbegavajte preširoke okvire naočala. I vama pristaju oblici poput avijatičarskih sunčanih naočara te uži modeli koji će izbalansirati naglašene delove lica.

Duguljasto lice

Duguljasto, izduženo lice savršeno će nadopuniti uglasti, naglašeni okviri te oni okruglasti naglašenog srednjeg dela iznad nosa.

U kojem delu dana je najbolje da nosite naočare za sunce, više možete da nađete OVDE.

Trokutasto lice

Ovaj oblik lica opisuje šire čelo i brada. Odgovaraju vam tanki, metalni okviri duguljastog okvira poput avijatičarskih naočara. Okvir sunčanih naočara trebao bi udobno sesti na nos, odnosno ne sme stajati previsoko jer naglasak ne bi trebao biti na gornjem delu lica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs